Un grup format din șase elevi de liceu, alături de trei profesori de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca, județul Bihor, au participat, în perioada 15-21 octombrie, la cea de-a treia mobilitate, și ultima, din cadrul proiectului Erasmus+ „Use of Digital Technologies in Education, Economy and Society - Mobile Apps Help”.

Intitulată „Creating Apps for school purposes”, mobilitatea a avut loc la Liceul Škola mezinárodních a veřejných vztahů din Praga, Cehia.

În prima zi, după discursul de bun venit din partea gazdelor din Cehia, participanții din România și Turcia au fost primiți de directorul unității de învățământ, într-o locație festivă, în sala mare a fostei primării din Praga, Brožíkův Hall. A urmat o plimbare, de câteva ore, prin centrul capitalei, admirând principalele obiective turistice din Praga: Podul Carol, Ceasul Astronomic din Praga, Casa care dansează, Klementinum, Zidul lui John Lennon etc.

În celelalte zile ale mobilității, au urmat prezentările power point și filmulețele pregătite de elevii din cele trei țări despre: Care sunt beneficiile aplicațiilor mobile? Cum se creează o aplicație educațională pentru Android și IOS? Care sunt pașii și metodele folosite în astfel de aplicații? Care sunt diferitele tipuri de aplicații mobile școlare și educaționale care domină în prezent lumea tehnologiei? Cele mai populare platforme de social media utilizate pentru marketing și promovare?

Școala coordonatoare din Cehia a pregătit numeroase excursii memorabile participanților, fiind o zonă renumită pentru cetăți și castele, cetatea Vyšehrad, castelul Praga și cetatea Karlštejn.

Din partea liceului tincan, au participat: coordonatorul proiectului, profesor Orban Iuliu, profesorii Oana Lola Aura și Ardelean Margareta, cu elevii: Drăgan Ștefan, Drimbe Marina, Dume Rahela, Iancu Răzvan, Oniga Melissa și  Pop Alexia.

Proiectul este implementat de școala „Škola mezinárodních a veřejných vztahů” din Praga, Cehia, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca, România, și Liceul „Ardesen Sehit Omer Halisdemir Fen” din orașul Ardeșen, Turcia, fiind finanțat de Uniunea Europeană.