APS Aqua Crisius a organizat, în perioada 31 iulie-5 august 2017, o tabără Junior Ranger, în cadrul proiectului intitulat „Arii protejate pentru viitor”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.

 

APS Aqua Crisius a vizat o participare de minimum 24 de copii și, pentru a le crea o experiență cât mai favorabilă, organizatorii au planificat și realizarea un caiet de activități Junior Ranger, în colaborare cu diverse personalități de la nivel național, specializate pe educația non-formală a copiilor. „Practic, dorim să realizăm un caiet, care, ulterior, să fie distribuit și altor organizatori de tabere Junior Ranger, caiet în care copiii să facă observații referitoare la faună, la viața de zi cu zi din tabără, la geografie etc.”, declara, nu demult, Andrei Togor, managerul de proiect, în cadrul conferinței de presă prilejuită de lansarea proiectului.

Așadar, 24 de copii, cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, au fost implicați, în cadrul taberei Junior Ranger 2017, în diverse activități specifice meseriei de ranger, printre care: parcurgerea unor trasee montane, orientare, cunoașterea speciilor de plante și animale protejate, monitorizarea biodiversității, reguli de conduită în arii naturale protejate etc.

Tabăra a fost organizată la Cantonul Murgașu, pe Valea Iadului, constituind, în același timp, o competiție între cei 24 de junior rangeri, câștigată de către tânărul Dan Leonard Chirla, din localitatea bihoreană Avram Iancu.

„Tinerii participanți au beneficiat de transport, masă și cazare (în corturi) prin intermediul finanțării accesate, dar și de un caiet de activități special conceput pentru a-i ajuta să fixeze mai bine informații accesate în tabără”, a menționat managerul de proiect.

Proiectul „Arii protejate pentru viitor” are o valoare totală de 26.510,00 lei, din care contribuția APS Aqua Crisius reprezintă 6.550 lei.