Profesori şi părinţi, la discuţii cu profesorul Naszaly Nora - Beneficiile pedagogiei Waldorf
În jur de 40 de părinți, profesori și pedagogi au participat sâmbătă, 31 ianuarie, la o discuție despre „Școala Waldorf, în trecut și astăzi". Evenimentul s-a desfășurat la Grădinița Waldorf din strada Călimănești și a avut-o în centru pe Naszaly Nora, un pedagog Waldorf cu experiență, din Ungaria.
Intitulată „Școala Waldorf în trecut și astăzi, răspunsul oferit de pedagogia Waldorf la întrebările vremurilor noastre" întâlnirea a fost structurată pe două părți. Una în care Naszaly Nora le-a povestit părinților despre experiențele ei în utilizarea metodelor Waldorf și una în care pedagogii și părinții au fost invitați să pună întrebări.
„Am început prin practicarea euritmiei, a artei cuvântului, transpusă în mișcare. Mi-am dat apoi seama că între euritmie și pedagogia Waldorf sunt foarte multe asemănări așa că, în 1996, am început pedagogia Waldorf. De când mă ocup cu ea mi-am dat seama de cât de puține lucruri știm, și cât de multe alte lucruri trebuie să învățăm despre copii și despre cum trebuie să interacționăm cu ei", a spus, printe altele, Naszaly Nora. Evenimentul a început la ora 10 și s-a desfășurat la Grădinița Waldorf din strada Călimănești Nr. 10. Pedagogia Waldorf este o formă de învățământ bazată pe metode antroposofice (concepție despre om și lume fundamentată de Rudolf Steiner) de predare și educare. Prima școală Waldorf a fost întemeiată în 1919 în Stuttgart, Germania, și a fost condusă de un colectiv de dascăli pregătiți de Rudolf Steiner. De atunci numărul școlilor Waldorf (denumite uneori și școli Steiner) a crescut progresiv, astfel încât în prezent reprezintă unul din cele mai răspândite tipuri de pedagogie alternativă din Europa și America de Nord.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.