Promovabilitate de 31% la Bac şi Evaluare Naţională - Simulare dezastru în Bihor
În ciuda optimismului arătat de şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor rezultatele la simulările pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională sunt dezastruoase. La Bacalaureat au luat notă de trecere 29% iar la Evaluare Naţională 33%.
Se anunţă o vară fierbinte. Elevii din bihor trebuie să se pună serios cu burta pe carte dacă vor să ajungă măcar la „performanţele" de anul trecut în ceea ce priveşte Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională. Din cei peste 5.000 de elevi care au dat Bacalaureatul, la limba română au luat note mai mici de 5, 2.445 de elevi, la limba maternă 223, la disciplina obligatorie 3.606 şi la disciplina la alegere 2.275. Note între 5 şi 10 au luat la limba română 2.797 de elevi (aproximativ 53%), la limba maternă 636 (74%), la proba obligatorie a profilului 1.542 (aproximativ 29%) şi la disciplina la alegere 2801 (adică, aproximativ 55%). La Evaluare Naţională promovabilitatea la limba română a fost de 58%, la limba maternă de 81%, iar la matematică de 33%. "La capitolul lucruri pozitive putem trece prezenţa care a fost de 94,74% la Evaluare Naţională şi 91% la Bacalaureat. Unităţile au respectat planul de învăţământ, au fost montate camere de luat vederi în fiecare sală şi au fost afişate listele cu elevi atât la avizier cât şi pe uşile sălilor de curs. La puncte slabe putem trece rezultatele, promovabilitatea înregistrată fiind de 29% la Bacalaureat şi 33% la Evaluarea Naţională", a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Daniel Negrean.
Jumătatea plină a paharului gol
În ceea ce priveşte rata de promovabilitate pe şcoli, la Evaluare Naţională cele mai bune rezultate s-au înregistrat la Gojdu (88,47%) iar cele mai slabe la Liceul Cadea (0%) iar la Bacalureat cele mai bune reultate au fost la Liceul Emanuel (rata de promovabilitate de 85%) şi cele mai slabe la Liceul Agroindustrial "Tamasi Aron" din Borş (0%). "Rezultatele din Bihor sunt peste media naţională dar eu cred că elevii se vor pune cu burta pe carte iar la examenele oficiale vom avea aceleaşi rezultate ca anul trecut. Adevărul este că a dispărut tendinţa de a învăţa zilnic şi că sunt elevi care nu mai pun mâna pe carte acasă, aproape deloc", a spus Daniel Negrean. Cu privire la gradul de dificultate al subiectelor, inspectorul de specialitate Florin Nicoară a spus că acestea au fost de nivel mediu, comparabile cu cele oficiale. "Situaţia nu este alarmantă. Cu o pregătire serioasă şi cu ore suplimentare estimăm că în vară vom avea rezultate asemănătoare cu cele de anul trecut", a spus Nicoară. În 2012 rata de promovabilitate la Bacalureat a fost de aproape 53% iar la Evaluare Naţională, 42%.
unde e fostul domn inspector Luca sa isi puna subalternii sa modifice note? sau sa lase odraslele portocalii sa copieze??
Este rezultatul activitatii celor care au condus invatamantul (si nu numai)in ultimii 20 de ani. Au reusit sa-l distruga si cred ca definitiv. De fapt cum merg toate in Romania.