Facultatea de Arte a Universității din Oradea se pregătește să aniverseze 30 de ani de la debutul seriei sesiunilor de comunicări științifice. Din 1996, până azi, pe lângă spectacolele și expozițiile organizate de studenți, cadrele didactice ale facultății desfășoară și o susținută activitate de cercetare.

 

„Lumea artelor este legată, prin excelență, de spectacol. Așa cum se poate vedea în oraș, avem numeroase concerte, expoziții, vernisaje... Partea teoretică, cercetarea sunt mai puțin vizibile, dar cel puțin la fel de importante pentru înțelegerea demersului artistic”, explică conf. univ. dr. Luminița Gorea.

Prelegerea intitulată „Cercetarea Psihopedagogică în Educația Muzicală”, care va avea loc la 31 mai, începând cu ora 10.00, în cadrul Sesiunii anuale de comunicări științifice, va fi susținută de conf. univ. dr. Loredana Muntean, de la Departamentul de Științe ale Educației, în calitate de keynotespeaker.

Încă de acum aproape trei decenii, cadrele didactice ale facultății și-au propus să promoveze cercetarea în domeniul artelor la Universitatea din Oradea. Sesiunea de comunicări științifice a Facultății de Arte a adus, de-a lungul timpului, invitați de marcă, specialiști din mai multe țări.

„În 20 de ani lucrurile au evoluat mult, de la conferințe dedicate cadrelor didactice la o sesiune științifică a studenților care în acest an a ajuns la o ediție aniversară - 10 ani de activitate. După înființarea școlii doctorale, desigur, există și o conferință dedicată doctoranzilor. Cadrele noastre didactice au cercetări publicate în reviste de specialitate cotate la nivel internațional. Rezultatele acestei manifestări se vor vedea în studiile științifice publicate în revista facultății Colloquia Artium”, a precizat Luminița Gorea.