Simpozion la Relații Internaționale - „Georgia past and modernity”
Decanul Facultății de Științe Sociale și Politice a Universității „Iv. Javakhashvili” din Tbilisi, prof. Salome Dundua, a fost luni, 18 noiembrie, oaspete al Universității din Oradea. Universitarul georgian le-a vorbit studenților de la Departamentul de Relații Internaționale despre țara sa și provocările aflate înaintea acesteia.
În deschiderea evenimentului prof. Salome Dundua a susținut o prezentare împărțită pe trei dimensiuni: cele mai importante puncte ale evoluției istorice a statului Georgian, situația politică actuală, care ridică multe semene de întrebare cu privire la viitoarea construcție europeană a țării, și o prezentarea a Universității „Iv. Javakhashvili” Tbilisi State University, cu accent pe relațiile internaționale ale acesteia.
În cea de a doua parte a simpozionului, Salome Dundua a purtat un dialog viu și deschis cu studenții de la programele de studii: Relații Internaționale și Studii Europene, respectiv Studii de Securitate. Au fost abordate teme legate de modul în care influențează diferendele de factură etnică stabilitatea politică a Georgiei, care sunt consecințele, încă sesizabile, ale anilor de ocupație sovietică sau cum schimbă transformările petrecute în sfera identității naționale a Georgiei percepțiile tinerilor, în special ale studenților, cu privire la viitorul lor, în contextul actual al situației politice și sociale din țară?
„Studenții i-au mai cerut oaspetelui georgian opinii și sfaturi pentru a îmbunătăți activitatea societății civile. Tinerii dorindu-și, din câte am înțeles, să se implice și ei pentru ca activitatea ONG-urilor să devină cât mai atractivă pentru cei de vârsta lor”, a precizat conf. univ. dr. Constantin Țoca, prodecanul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării (FIRISPSC), moderator al evenimentului.
Simpozionul „Georgia past and modernity” a fost organizat de FIRISPSC, în colaborare cu Institutul de Studii Euroregionale din Debrecen și Asociația de Studii Europene și de Securitate.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.