A sunat clopoţelul la Liceul Teologic „Iuliu Maniu” - Primele emoţii pentru cei mai mici dintre elevi
Sunetul clopoţelului a fost auzit şi în curtea Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, luni, 10 septembrie, când sute de elevi, alături de părinţii lor, au asistat la festivitatea de inaugurare a noului an şcolar. Şi de această dată în cadrul liceului au fost organizate trei clase pregătitoare, peste 80 de copii alegând să facă primii paşi pe calea învăţăturii în sistemul Step by Step.
„Astăzi este o zi de sărbătoare, o sărbătoare care se prelungeşte pentru copii pe tot parcursul anului şcolar, iar pentru părinţi trebuie să rămână un prilej de bucurie şi începutul unei bune colaborări”, a spus, în deschiderea festivităţilor, episcopul greco-catolic de Oradea, P.S. Virgil Bercea. „Colaborarea părinţilor cu şcoala începe din momentul în care copilul ajunge acasă. Voi, părinţii, sunteţi cei care trebuie se le predaţi respectul, faţă de ei şi faţă de cei din jurul lor”, a mai explicat episcopul.
În anul Centenarului, atât directoarea liceului, Antonia Nica, cât şi consulul general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, au amintit despre sacrificiile înaintaşilor noştri, care au plătit cu preţul vieţii dreptul nostru de a fi liberi şi de a ne exprima liber. De asemenea, a fost amintit sprijinul pe care Biserica Greco-Catolică l-a acordat învăţământului şi culturii, un sprijin vizibil şi astăzi, când Episcopia Greco-Catolică contribuie la buna funcţionare a Liceului Teologic „Iuliu Maniu”.
La ora actuală Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” are 36 de clase care funcţionează în patru clădiri, 1000 de elevi şi 100 de angajaţi şi colaboratori.
În anul şcolar 2018-2019, la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” şi-au început viaţa de elev peste 80 de copii, aceştia fiind înscrişi în clasele pregătitoare Step by Step: clasa pregătitoare A, profesori învăţământ primar Cristina Urs şi Bianca Dobrată, clasa pregătitoare B, profesori învăţământ primar Maria Brisc şi Luminiţa Abrudan, şi clasa pregătitoare C, profesori învăţământ primar Laura Sabău şi Denisa Sârb.
După încheierea festivităţilor, copiii au păşit în sălile de clasă, pentru a-şi cunoaşte colegii, învăţătoarele şi mascota care le va alături pe parcursul anilor de studiu din învăţământul primar. La clasa pregătitoare B, profesoarele Maria Brisc şi Luminiţa Abrudan au ales să le predea micuţilor prima şi cea mai importantă lecţie: lecţia prieteniei, pe care o vor aprofunda, zi de zi, pe parcursul anilor de şcoală.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.