Adunare publică pentru modificarea Constituției - Pledoarie pentru tradiţie
Peste 100 de persoane au participat, joi, în sala mare a Primăriei Oradea, la conferința organizată de Coaliţia pentru Familie, cu ocazia Referendumului, care va fi organizat pe 6 şi 7 octombrie, pentru modificarea Constituţiei.
Moderatorul evenimentului a fost Daniel Burtic, directorul Radio Vocea Evangheliei, iar printre cei prezenți la conferință s-au numărat: Sofronie Drincec, episcopul ortodox al Oradiei, episcopul reformat Csűri István, pastorul Liviu Apolzan, din partea Comunităţii Penticostale Regionale Oradea și pastorul Petru Vidu, preşedintele Comunității Creștine Baptiste din Oradea.
„Demersul Coaliției pentru Familie a apărut ca o necesitate, în condițiile în care, de peste tot din lume, veneau semnale îngrijorătoare, semnale care privesc desacralizarea a tot ceea ce Dumnezeu a binecuvântat pe pământ (…) Creștinul nu poate sta indiferent, când vede că desacralizarea lumii lovește instituția familiei. De aceea, este important ca pe 6 șI 7 octombrie să mergeți la vot, pentru că de votul acesta depinde ziua de mâine a copiilor și a nepoților voștri. Pentru noi, oamenii religioși, este clar: „Cu Dumnezeu nu te poți juca!”, a afirmat, printre altele, episcopul ortodox al Oradiei.
În continuare, a luat cuvântul episcopul reformat Csűri István, care și-a exprimat, la rândul său, susţinerea faţă de Referendumul privind modificarea Constituţiei. Întrucât a ales să-și înceapă discursul în limba maghiară, continuând abia apoi în limba română, majoritatea celor prezenți în sală nu au înțeles nimic din discursul său.
A urmat reprezentantul Comunității Penticostale din Oradea, care a subliniat, printre altele, că: „Nu trebuie să lăsăm ca o minoritate să păgânizeze România!” și că „Deasupra noastră și a deciziilor noastre se află Dumnezeu!”.
Petru Vidu, preşedintele Comunității Creștine Baptiste din Oradea, și-a început „speech-ul” recitând două din cele mai cunoscute poezii închinate mamei, scrise de George Coșbuc și Mihai Eminescu. Pastorul a precizat că, în prezent, sunt țări care au legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex, iar copiii lor nu mai spun mamă şi tată, ci „părinte unu şi părinte doi”, ceea ce s-ar putea întâmpla şi în România.
„Eu vreau să trăiesc într-o țară normală, formată din mamă și tată!”, a concluzionat pastorul baptist.
La conferința organizată de Coaliția pentru Familie au participat și cei mai importanți lideri politici, așezați unul lângă altul la masa prezidiului: primarul Ilie Bolojan, președinte al PNL Bihor, Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor, Cseke Attila, președintele UDMR Bihor. Fără excepție, cu toții și-au exprimat susţinerea pentru referendumul de revizuire a Constituţiei.
„Avem datoria să susținem această modificare, indiferent de orientarea noastră politică. Noi vom participa la Referendum, pentru a asigura viitorul țării. Acesta nu este un demers împotriva unei minorități. Eu, personal, voi participa la Referendum și voi vota Da!”, a afirmat liderul PSD Bihor.
La final a luat cuvântul primarul Ilie Bolojan, care i-a îndemnat pe toți locuitorii orașului să meargă să voteze pe 6 și 7 octombrie. „Mergeți și faceți-vă datoria cetățenească și exprimați-vă dreptul la vot, un drept pe care l-ați dobândit în 1990. Eu, personal, voi participa și voi vota cu Da”, a punctat Bolojan.
Peste 100 de persoane au participat la adunarea publică de joi, printre ei aflându-se foarte mulți preoți de diferite confesiuni. De altfel, Biserica s-a implicat în acest demers civic în primul rând prin voluntarii care au strâns cele peste 3 milioane de semnături, iar apoi, prin numărul de credincioși care au semnat pentru modificarea Constituţiei (alineatul 1 al articolului 48), în sensul definirii familiei ca fiind întemeiată pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.