Aplicații IT revoluționare inventate de elevi şi studenţi la Oradea - Premiaţi la Gala Academiei
O echipă de elevi și una de studenți din Oradea au fost premiate joi seara la Cluj-Napoca, în cadrul Galei Academiei DpIT 2022, pentru aplicații care ar putea schimba standardele în domenii precum curățenia și angajările online.
Asociația „Descoperă-ţi pasiunea în IT” (DpIT) a organizat joi, 3 noiembrie, la Facultatea de Studii Economice și Gestiunea Afacerii din cadrul UBB Cluj-Napoca, festivitatea de încheiere a celei de-a VIII-a ediții a programului „Academia DpIT”. În cadrul manifestării au fost premiate cele mai bune produse tech dezvoltate de tinerii inovatori în timpul programului de educaţie practică şi mentorat pe care l-au urmat timp de șase luni (prezentate, la finalul ciclului de instruire, publicului ca proiecte de absolvire şi evaluate de o comisie de specialitate).
Astfel, Premiul Special Bosh le-a revenit elevilor orădeni din echipa Dynamic (formată din Ligia-Ionela Bădoi, Flavia-Camelia Crișan, Sandu Gîtlan, Șerban-Eusebiu Rațiu, Alexia-Maria Sonea, Várkonyi Vlad Béla), mentorată de Remus Nicolae Pelle, de la Fortech, pentru produsul Crystal Clear. Crystal Clear este un sistem automat de spălare a geamurilor destinat clădirilor mari de birouri. Acesta curăță impecabil ferestrele prin pulverizarea agenților de curățare direct pe suprafața sticlei, astfel reducând considerabil numărului victimelor din această meserie. Totodată, Asociaţia „Descoperă-ţi pasiunea în IT” a mai acordat două premii speciale echipelor de studenţi. Unul dintre acestea a revenit echipei de studenți orădeană TECHers (formată din Timotei-Marius Iancu, Șerban Vidican, Maria Muscaș, Meszaros Antonio-Cristian, Luca Iova, Bogdan Marchiș, Alexandra Ioana Bran), mentorată de Daniel Bran și George Balotă, ambii de la Fortech, pentru produsul OMDA. Acesta constă într-o aplicaţie pentru angajări online care vizează în special slujbele de scurtă durată. Scopul proiectului este de a ajuta la legalizarea muncii ziliere.
În total, au fost premiate 86 de persoane - 61 de elevi, 12 studenţi şi 13 mentori, cu premii în sume de bani şi produse (gadgeturi) în valoare totală de 27.000 lei. Demarat la Cluj, programul „Academia DpIT”, dezvoltat de Asociația „Descoperă-ţi pasiunea în IT”, le oferă liceenilor şi studenţilor din toată ţara posibilitatea interacțiunii directe cu responsabilități reale și mediul de muncă dintr-o companie, ajutându-i astfel să descopere lumea tehnologiei, a inovaţiei şi a antreprenoriatului, prin corelarea practicii şi mentoratului cu dobândirea de cunoştinţe tehnice şi socio-umane. Toate programele organizate de Asociația DpIT sunt gratuite. Nu se percepe nici un fel de taxă de la participanți, programele fiind susținute prin munca voluntarilor și din sponsorizări.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.