Nu de mult înfiinţată, Camera Agricolă Bihor şi-a înmulţit considerabil în ultima lună numărul de membri. De la ultima şedinţă, în organizaţie s-au mai înscris 17 membri, ajungându-se la un număr total de 42.

Facultatea de Protecţia Mediului a Universităţii din Oradea a fost ieri gazda unei întâlniri a Camerei Agricole Bihor. Printre participanţi s-au aflat preşedintele organizaţiei, Dan Corbuţ, vicepreşedintele Ioan Cuc şi directorul Răzvan Pituţiu.

"De la ultima noastră întâlnire am contactat 145 de firme. Între acestea 17 au acceptat să se înscrie în Camera Agricolă, 41 au refuzat, motivând că nu cred că o astfel de organizaţie îi va ajuta în vreun fel, iar 87 de firme sunt în continuare în analiza ofertei noastre. Am ajuns astăzi să avem 42 de membri, dintre care 17 nou înscrişi. Sunt convins că şi dintre cei care analizează oferta vor fi mulţi care se vor înscrie", a spus, printre altele, directorul Răzvan Pituţiu.

Dan Corbuţ a declarat că nu sunt foarte multe noutăţi de la ultima întâlnire, că legea privind Camerele Agricole este încă în analiză la Senat şi că, la nivel naţional, s-au constituit astfel de organizaţii în 19 judeţe.

"Există totuşi o veste foarte bună. Camera Naţională Agricolă a primit un sediu în Bucureşti şi urmează ca pe 19 mai să se organizeze o şedinţă cu reprezentanţi de la toate Camerele Agricole din ţară", a spus Dan Corbuţ.

Camera Agricolă Bihor este o organizație neguvernamentală, deschisă, apolitică, fără scop patrimonial, cu personalitate juridică, cu statut de utilitate publică dobândit în condițiile Legii nr. 283/2010. Instituția își propune să promoveze interesele fermierilor din toate ramurile agricole (industria alimentară, silvicultură, piscicultură, turism rural și agroturism), să promoveze politicile comune, programele naționale de dezvoltare rurală,  strategia și politicile României de susținere financiară a agriculturii, să intensifice absorbția fondurilor europene în agricultură şi să ofere formare profesională și consultanță de specialitate.