Cel mai dulce eveniment, organizat în premieră la Oradea - Târgul Mierii
Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea a găzduit, la finele săptămânii trecute, prima ediție a Târgului Mierii, eveniment organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România Filiala Județeană Bihor.
La târg au participat zeci de expozanți, atât apicultori cât şi firme specializate, din Oradea, județ, dar și din țară, care și-au etalat produsele într-o gamă extrem de diversificată: de la produse apicole obţinute direct din stupină, până la produse apicole condiţionate sau alte preparate derivate din produse apicole - suplimente nutritive, cosmetice etc.
De acest târg au putut beneficia şi apicultorii, deoarece au fost prezente la eveniment şi produsele dedicate acestora - stupi şi componente, utilaje şi alte echipamente apicole, produse pentru sănătatea albinelor, produse pentru nutriţie, cărţi de specialitate etc.
Ioan Popa din Spinuș de Pomezeu a fost prezent la târg cu diferite sortimente de miere: de la miere de brad și zmeură, până la miere de castan, miere de mană de pe Valea Drăganului, miere de salcâm, miere de pădure etc.
„Eu cu băiatul meu ne ocupăm de albinărit de peste 25 de ani. Suntem acreditați pentru dreptul de utilizare a mențiunii de calitate produs montan”, a declarat interlocutorul nostru.
De asemenea, printre participanți s-a mai numărat Balogh Soos Csaba, reprezentând BioStupinaRono. Unitatea a fost înființată în anul 2009, și are peste 500 de familii de albine, cu sediul exploatației apicole în localitatea Tămășeu din județul Bihor.
„Mierea, acest cadou minune, primit de la albine, este o „bombă” de vitamine, minerale și enzime. Având un conținut ridicat de minerale și carbohidrați, mierea poate fi un element-cheie pentru doza de energie necesară zilnică. Participând la acest târg, încerc să conștientizez lumea să revină la natură”, ne-a declarat Balogh Soos Csaba din Oradea, care a adus la târg mai multe tipuri de miere și produse apicole de calitate, printre cele mai căutate fiind mierea de mure și mierea de măceșe.
„Scopul târgului este promovarea produselor apicole, socializarea, dar și importanța creșterii albinelor și rolul acestora în păstrarea echilibrului naturii”, ne-a declarat ing. Ioan Sala, unul dintre organizatorii evenimentului, menționând că târgul se dorește a fi o tradiție la Oradea.
Timp de două zile, Târgul Mierii a fost locul perfect pentru orădenii mici și mari de a se îndulci cu minunatele produse ale stupului, miere, polen, propolis, lăptişor de matcă, suplimente nutritive şi cocktail-uri, produse complet naturale ce vin din bogăţia naturii, dar şi din hărnicia albinelor şi apicultorilor. La intrare în Casa de Cultură, copiii au fost răsplătiți cu câte o mică surpriză dulce, reprezentând un mic borcan de miere polifloră.
Târgul a fost organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România Filiala Județeană Bihor, împreună cu Camera de Comerț și Industrie Bihor și cu Asociaţia Crescătorilor de Albine din România.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.