Sub egida Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Bonitas”, ieri, la Teatrul Arcadia din Oradea, a avut loc „Carnavalul copiilor”, eveniment organizat în cadrul Concursului județean „Puterea vindecătoare a poveștilor”.

 

Școala are rolul fundamental de a educa copiii cu nevoi speciale prin literatură și povești terapeutice. În acest context, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Bonitas” a decis ca, în anul școlar prezent, să deruleze un proiect educativ, intitulat „Puterea vindecătoare a poveștilor”.

Concursul urmărește să promoveze importanța și necesitatea poveștilor în viața copiilor.

„Scopul nostru este să oferim elevilor cu dizabilități prilejul de a se regăsi în povești terapeutice și a-i ajuta să-și dezvolte abilitățile de a face față și de a supraviețui tumultuoasei vieți cotidiene. Poveștile, ca o dovadă, oferă copiilor speranță, orice este posibil, visele pot deveni realitate, iar cel bolnav poate deveni sănătos etc.”, ne-a declarat prof. Dan Beáta, coordonatorul proiectului.

Din echipa de proiect fac parte: prof. Balog Eva-Zita, prof. Demeny Gavaller Csenge, prof. Paniti Helga, prof. Varga Tunde, prof. Vegh Renata și prof. Wagner Andrea. Responsabil: prof. Olah Andrea, directorul Centrului Bonitas.

Ieri, la Teatrul Arcadia, a avut loc „Carnavalul Copiilor”, un eveniment frumos, plin de culoare, organizat în cadrul Concursului județean „Puterea vindecătoare a poveștilor”.

Întreaga activitate a avut loc cu implicarea a 60 de școlari și preșcolari, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani, care au dizabilități fizice și psihice. Pentru început, Árkosi Julianna, profesor de muzică în cadrul Centrului Bonitas, a organizat împreună cu copiii o mică scenetă, după care trupa Liliput a prezentat spectacolul „A kis gömböc”. În continuare, a avut loc defilarea costumelor, un moment mult apreciat de către toți cei prezenți, costumele fiind realizate de copii, sub coordonarea profesorilor lor. Tot ieri, în cadrul programului, a avut loc și vizualizarea și evaluarea expoziției realizată din lucrările copiilor.

La eveniment au participat copii și cadre didactice de la CSEI Orizont, CSEI Nr. 1 și Liceul Tehnologic Agroindustrial „Tamási Áron”, Borș, iar de la Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent László” au venit elevi în calitate de voluntari. Festivitatea a fost organizată de prof. Végh Renáta.

Proiectul este realizat în parteneriat cu: Universitatea Babeș-Bolya, Cluj-Napoca, Grădinița Waldorf, Oradea, Bibliotecă Județeană Gheorghe Șincai, Oradea, Teatru Arcadia, Oradea, Liceul Tehnologic Agroindustrial „Tamási Áron”, Borș, Asociația Love Bihor, Oradea, Asociația pentru copii și tineri cu dizabilități, Bonitas, Școala Gimnazială nr. 16, Oradea, Liceul Teologic Romano-Catolică „Szent László” și Parohia Reformată Salonta.