Final de an la Liceul de Arte din Oradea - O expoziţie ca un început de drum
O nouă generaţie de artişti îşi va lua zborul în acest an de la Liceul de Arte. Până la ultimul clopoţel, ieri, 20 mai, la ora 12.00, în sala festivă a şcolii a avut loc un vernisaj cu lucrările de atestat ale elevilor, condimentat cu o prezentare de modă. Cum locurile rămase libere trebuie completate, părinţii care îşi vor copiii elevi la Liceul de Arte îi pot înscrie de luni, 25 mai.
"Excepţional", acesta a fost cuvântul sub care a stat întreg evenimentul care s-a desfăşurat ieri, la Liceul de Arte. Profesorii care i-au îndrumat au fost extraordinari, lucrările elevilor au fost de excepţie şi prezentarea de modă a fost una cu totul deosebită.
"Faţă de anul trecut, de la expoziţia precedentă, pare că nu a trecut decât o clipă. Una care marchează trecerea unei noi generaţii de elevi, una de excepţie. Am cunoscut bine aceste clase şi cred că tot ce vedem în această expoziţie este o materializare a muncii şi talentului vostru. Felicitări şi profesorilor, şi părinţilor şi sper ca această expoziţie să fie nu doar prima, ci şi punctul de pornire în devenirea voastră ca artişti", a spus directoarea Liceului de Arte - Mihaela Bondor, care a fost completată de şefa catedrei de arte plastice, Doina Tătar: "Dincolo de munca şi talentul vostru, în spatele fiecăruia dintre voi stă câte un dascăl fără de a cărui contribuţie această expoziţie nu s-ar fi putut ţine".
Deşi făcute de elevi, lucrările au fost realizate cu ajutorul profesorilor Maria David (grafică), Panait Nada (pictură), Dorin Damaschin (arte textile), Gyongyi Ujvarossy (design vestimentar), Szep-Janko Noemi (ceramică), Silviu Popa (arhitectură) şi Andreea Meza (design vestimentar).
Cel mai aşteptat moment l-a constituit prezentarea de modă, una la care elevele şi-au etalat frumuseţea, îmbrăcate în ţinute care mai de care mai inedite.
De luni, Liceul de Arte face înscrieri!
Nu este nicio noutate că activitatea Liceului de Arte Oradea contribuie în mare măsură la formarea noilor generații de artiști și de cunoscători de artă. Drept dovadă, în acest an şcolar, elevii Liceului de Arte Oradea au obţinut 7 premii la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare: 2 premii - locul I, 3 premii - locul II şi 2 premii - locul III.
Toate acestea au fost posibile şi datorită unor amănunte, care, de cele mai multe ori, nu sar din prima în ochii privitorului. Spre exemplu, amplasamentul școlii este în una dintre cele mai frumoase zone ale orașului, care beneficiază de o completare a frumuseților naturale cu cele artistice, stimulând inspirația creatoare a elevilor. La acestea se adaugă şi logistica şcolii, acolo unde, pe lângă dotarea de bază, săli de clasă, sală de sport, laborator de informatică, bibliotecă, liceul are şi numeroase săli de instrumente și ateliere de artă - grafică de șevalet și publicitară, pictură, sculptură, design vestimentar, ceramică, arhitectură și design industrial.
De aceste lucruri poate beneficia orice copil din Bihor. Trebuie doar să se înscrie între 25 şi 26 mai şi să ia probele de aptitudini care se vor desfăşura în 28 - 29 mai. Elevii beneficiază de o paletă variată de obţiuni. Anul acesta vor fi 25 de locuri pentru clasa a V-a muzică (secția romană), 25 de locuri pentru clasa a V-a arte plastice (română) şi 25 de locuri pentru clasa a V-a arte plastice și muzică (secția maghiară). Cei mari se pot înscrie în clasa a IX-a la muzică, unde sunt câte 28 de locuri atât pentru secţia română, cât şi pentru cea maghiară şi la arte plastice unde au la dispoziţie câte 28 de locuri pentru ambele secţii.
Pentru mai multe informații, elevii şi părinţii pot suna la secretariatul școlii, la telefoanele: 0259.411.274 şi 0359.802.307.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.