Liceul Aurel Lazăr - 25 de ani de existenţă - Carnavalul prăjiturilor, la ceas aniversar
Liceul Aurel Lazăr a împlinit ieri, 11 februarie, un sfert de veac de existenţă. Elevi şi profesori s-au pegătit temeinic pentru a sărbători cum se cuvine acest moment. Cea de-a XIX-a ediţie a Carnavalului Prăjiturilor a îndulcit audienţa, flori şi coroane au fost depuse în memoria patronului spiritual, iar cei mai creativi elevi au pregătit expoziţia "Colecţii şi colecţionari".
Miercuri dimineaţa atmosfera de sărbătoare s-a instalat în incinta Liceului Teoretic Aurel Lazăr. Elevii mici şi mari, alături de cadrele didactice, au participat la o serie de activităţi dedicate patronului spiritual. Cei mai gurmanzi dintre copii au pregătit alături de părinţii lor prăjituri delicioase şi le-au expus în cadrul tradiţionalului carnival. "Carnavalul a ajuns la cea de-a XIX-a ediţie şi este organzat de Consiliul Elevilor. Sunt prezentate prăjituri preparate de copii acasă, alături de părinţii lor. Noi dorim astfel să implicăm şi părinţii în activităţile extraşcolare ale elevilor", a spus prof. Rodica-Mihaela Turcaş. Prăjiturile au fost degustate de juriul format din directorul adjunct Rodica Juncu, prof. Florina Dumea şi Oana Scorţea, Diana Trandafir, Diana Suciu, membre în Consiliul Elevilor. S-au oferit diplome pentru Cea mai aspectuoasă prăjitură, Cea mai gustoasă prăjitură cu ciocolată, Cel mai bogat sortiment de prăjiuri, Cea mai originală prăjitură şi Cel mai delicios tort. În paralel cu carnavalul, elevii au pregătit şi expoziţia Colecţii şi colecţionari, în care au prezentat diverse obiecte, de la şerveţele la pietre semipreţioase. Elevii au mai participat la sesiuni de comunicări şi activităţi sportive. De asemenea, au fost depuse coroane şi flori la Statuia lui Aurel Lazăr, la casa memorială şi la mormânt. Ziua Liceului Teoretic Aurel Lazăr continuă şi astăzi, de la ora 11.00, când elevii vor prezenta un spectacol pe scena Teatrului Regina Maria. Seria de acţiuni dedicate sărbătorii se va încheia la ora 13.30, cu o lansare de carte.
Nu stiu daca au fost prezentate conditiile in care a luat fiinta acest liceu.Cred ca este o obligatie din partea conducerii liceului dar si a inspectoratului scolar judetean,de a face cunoscut acel episod.Pentru a nu se uita si repeta astfel de evenimente,cand romanii au fost umiliti si calcati in picioare la ei acasa.Elevii romani au fost scosi in strada de marii democrati maghiari,mari civilizatori ai Europei.