„Nu o lăsa pe raft, dă-o mai departe ca cineva să o răsfoiască” - Proiect pentru inimă și minte
Timp de două săptămâni, orădenii au putut dona cărți în anumite cafenele din oraș, în cadrul unui proiect inedit, prin care, pe de o parte, este impulsionat cititul, iar pe de altă parte, sunt strânși bani pentru a ajuta o fetiță care suferă de o boală deosebit de gravă. Donații se pot face până pe 28 noiembrie.
Proiectul „Nu o lăsa pe raft să se prăfuiască, dă-o mai departe ca cineva să o răsfoiască”, al Leo Black Eagle Oradea, are la bază dorința unor voluntari care vor să aducă o schimbare în comunitate.
Orădenii pot dona cărți în perioada 2-28 noiembrie, urmând ca la finalul săptămânii, între orele 14.00 și 16.00, în Piața Unirii, să se desfășoare târgul propriu-zis, de unde oamenii pot lua cărți cu o donație minimă aferentă fiecăreia. Cei care donează mai mult de trei cărți sunt înscriși la o tombolă la care pot câștiga diferite premii. În Oradea, cărțile au putut fi donate în cafenelele: 5 to go, Captain Bean, Mr Bean Coffee, Ristretto, Street Coffee, Bubble Tea, Dripper the factory, Cafe Frei, Owl Coffee plus librăria Humanitas.
„S-au strâns peste 3.000 de lei. Au venit oameni chiar și cu donații de o mie de lei. Avem literatură de toate genurile, iar toți banii vor fi donați pentru Miruna, o fetiță care suferă de atrofie musculară spinală, o boală care îi afectează mușchii. Tratamentul ei costa două milioane de dolari, din care s-au strâns deja 1,1 milioane, iar noi contribuim cu cât reușim să strângem. Vom fi aici, în Piața Unirii, până pe 28 noiembrie, în fiecare duminică, între 14.00 și 16.00. Oamenii pot să doneze cărți în una din locații și să și câștige la tombolă bilete la film la Cinema Palace, un pachet de 5 cărți de la Humanitas, vouchere în Street, trei deserturi în Dripper the factory etc”, a spus Oana Mălan, vicepreședinte Leo Black Eagle Oradea, pentru Crișana, adăugând că, dacă cineva vrea să o ajute direct, cu bani, pe Miruna, Leo Black Eagle Oradea poate fi contactat pe pagina de Instagram, Facebook sau la târgul de duminică.
Organizația s-a implicat anul acesta în trei ecologizări, cea mai mare fiind inițiativa „Let’s do it Bihor”, în colaborare cu mai multe instituții.
„Restul evenimentelor noastre au o tematică atrăgătoare pentru tineri și au ca scop donarea profitului pentru o anumită cauză caritabilă, cel mai mare impact fiind atunci când, cu banii strânși dintr-un astfel de eveniment, a fost reconstruită casa unei familii aflate la nevoie care tocmai arsese”, precizează Oana Mălan.
Membrii clubului Leo Black Eagle Oradea au vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.