O parte din actorii Teatrului Regina Maria, alături de liderul de sindicat Ciprian Toie, au convocat o conferinţă de presă pentru a lămuri unele detalii, aparent eronate, comunicate de Consiliul Judeţean Bihor în urma protestului spontan pentru mărirea salariilor. Actorii sunt decişi să-şi rezolve problema în instanţă, inclusiv prin deschiderea unor procese în nume personal.

 

Una dintre afirmaţiile expuse de Consiliul Judeţean Bihor, care au contrariat actorii, a fost aceea că între salariile instrumentiştilor şi cele ale actorilor ar exista, în medie o diferenţă de doar 1,1%.

„Nu înţelegem din ce calcule a apărut această diferenţă. Poate pentru că noi avem mai mulţi angajaţi la personalul auxiliar”, a spus liderul de sindicat Ciprian Toie. Acesta a mai demonstrat că măririle de salarii de la Filarmonica Oradea nu au fost realizate prin măriri atribuite unor funcţii considerate de conducere (şef partidă, concert maistru), pentru că legea prevedea doar un spor de 10% pentru astfel de funcţii. În plus, la ora actuală, actorii şi instrumentiştii, inclusiv şefii de partidă, sunt încadraţi la funcţii de execuţie. Diferenţa salarială a rămas însă neschimbată. Mai mult, au existat cazuri în care un artist al filarmonicii, grad I, gradaţie V, câştiga cu 1.600 de lei brut mai mult decât un actor cu grad mai mare (grad I A, gradaţie V). În anul 2017, la fel ca în 2016, OUG 20 şi OUG 43, ambele în vigoare, stabilesc că actorii trebuie să fie plătiţi la nivelul celui mai mare salariu, la egalitate cu instrumentiştii.

 

Dau în judecată teatrul

Pentru că angajatorul actorilor este Teatrul Regina Maria şi nu Consiliul Judeţean Bihor, actorii vor acţiona teatrul în instanţă, iar dacă nu vor beneficia de susţinerea tuturor colegilor, o vor face în nume personal.

„Când Guvernul a decis să facă tăieri salariale, eu, actor cu vechime, sporuri şi toate gradele, m-am dus la bancomat, am scos un salariu de 1.300 de lei, am tăcut din gură şi m-am conformat legii. Şi acum vreau să mă conformez legii”, a spus Elvira Rîmbu. Întrebaţi dacă acuză în situaţia dată teatrul sau ordonatorul de credite, actorii au lăsat de înţeles că ar fi, cumva, o culpă comună. „Dacă eu am un salariu mai mic decât cel legal, dintr-o greşeală a Teatrului, Consiliul Judeţean Bihor de ce nu s-a sesizat? Dacă Teatrul greşea şi îmi dădea un salariu mai mare decât cel legal, oare se sesizau?”, a spus Elvira Rîmbu. În completare, actorii Şerban Borda şi Andrian Locovei au subliniat că datoria unui actor este să joace, nu să citească şi să aplice legi. „Pe noi ne interesează salariile noastre. Soluţiile trebuie găsite de juriştii din teatru. Trebuie ca banii de producţie să fie alocaţi salariilor actorilor. Din fondurile existente trebuie să se aplice legea”, a spus Şerban Borda.

În ultima declaraţie de presă pe această temă, făcută de managerul Teatrului, Daniel Vulcu, cotidianului Crişana, acesta a subliniat că banii rămaşi din producţie nu acoperă măriri salariale pentru toţi actorii. În plus, Teatrul nu are buget pentru a plăti salariile actuale, nemărite, decât până în octombrie 2017, noiembrie şi decembrie urmând a fi acoperite după rectificarea bugetară din iulie. Astfel soluţia, rămâne la ordonatorul de credite. De asemenea, în comunicatul de presă emis săptămâna trecută de Consiliul Judeţean Bihor, se preciza că problema trebuie rezolvată de manager „din fondurile existente”. Context în care, singura în măsură să rezolve problema, rămâne instanţa.