Vocea Poliţiei Bihorene de 15 ani, comisarul şef Alina Dinu se dovedeşte a fi nu doar un comunicator ci şi un artist talentat. De Ziua Poliţiei Române, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor a pregătit un moment special, o expoziţie personală de pictură în cuţit care fascinează prin magia culorilor şi tehnica folosită de artista în uniformă.

 

Numită „Tuşe de suflet", expoziţia cuprinde 14 lucrări de diferite mărimi şi forme, create în acest an şi este amenajată pentru vizitare în Cetatea Oradea, într-o sală a Muzeului oraşului Oradea.

„Mi-am dorit dintotdeauna să pictez. Dar am început să pictez abia în momentul în care teama de eşec a fost depăşită de dorinţa de a picta. În urmă cu vreo trei ani, m-am hotărât şi mi-am cumpărat cele necesare. Binenţeles, am studiat înainte, pentru că învăţ tot timpul despre pictură şi am încercat să pun în practică. Am început direct cu cuţitul de pictură, pentru că sunt absolut fascinată de cea de a treia dimensiune pe care o adaugă urmele lăsate de cuţit pe pânză. Pictura astfel realizată pare sculpturală. Florile, de exemplu, au propria umbră", a declarat comisarul şef. Pentru Alina Dinu, pictura în cuţit este un mod de a se relaxa, de a se linişti şi de a se exprima. „Ceea ce vedeţi pe pânză este, de fapt, ceea ce există în sufletul meu. Sunt bucurii, speranţe pictate direct cu sufletul. Totul vine dintr-o foarte mare pasiune. Dedic această expoziţie tuturor colegilor mei din poliţia bihoreană, a căror muncă, extrem de solicitantă, am onoarea să o mediatizez", a mărturisit ea, cu emoţie. Autodidact preocupat de nou, Alina Dinu mai pictează pe sticlă, încântată de vopselele tip vitraliu pe care le foloseşte, a învăţat recent tehnica de împâslire a lânii iar în pictură practică şi pictura fluidă cu răşină epoxidică. „Pictura Alinei Dinu se evidenţiază printr-un entuziasm cromatic minunat, ce vine să ne amintească cât de frumoase sunt peisajele de primăvară, de vară, pline de flori. Tehnica pe care o foloseşte, cea a cuţitului, o ajută să obţină efecte tridimensionale care amintesc de basoreliefuri, ceea ce creează impresii memorabile privitorului", a declarat la vernisaj asistentul universitar dr. Anca Popescu, consultant de specialitate al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor. Directorul Muzeului oraşului Oradea, Angela Lupşea, a subliniat caracterul de excepţie al unei astfel de expoziţii. „Astăzi, când Poliţia Română este în sărbătoare, Alina poartă cu mândrie această uniformă. Spun acest lucru pentru că rar îţi este dat să întâlneşti această uniformă într-un asemenea cadru. Iată, Poliţia Română încurajează acest talent. Eu o felicit şi îi doresc inspiraţie şi multe alte expoziţii pe mai departe", a spus Angela Lupşea. Expoziția poate fi vizitată la Muzeul Orașului Oradea, corpul A, etajul I, sala 21, de marți până duminică, inclusiv, în intervalul orar 9.00-17.00.