Pe 28 martie, la Ambasador Oradea, a avut loc un eveniment deosebit, intitulat „Povestea talentului”, dedicat susținerii tinerilor sportivi de performanță.

 

Cel mai ușor este să criticăm, să vedem greșelile, imperfecțiunea celor de lângă noi. Dar atunci când vorbim de performanță, ne simțim îndreptățiți să creștem nivelul așteptărilor, apărând critica mult mai ușor și mult mai intens. Dar oare cât de greu este să ne dezvoltăm talentul, dar mai ales pe al celorlalți? Cât de greu este pentru copii și tineri să nu-și risipească talentul, să renunțe la activitățile distractive în favoarea exercițiului, antrenamentului, a efortului constant?

„Clubul sportiv Exclusive, împreună cu Liceul Don Orione din Oradea, a continuat colaborarea nu prin realizarea unui spectacol de dans, ci prin prezentarea parcursului de la identificarea talentului, până la dezvoltarea acestuia la standardul de performanță, acesta îmbrăcând uneori hainele unei lupte”, afirmă antrenoarea clubului, Oana Veszi.

Pe 28 martie, la Ambasador Oradea, s-a spus „Povestea talentului”, care a fost mai mult decât un show, mai mult decât un spectacol, a fost un eveniment special, în cadrul căruia s-a prezentat viața reală a tinerilor talentați, a familiilor lor, a antrenorilor. În momentele artistice au participat patru mămici ale tinerilor talentați, pentru a sublinia importanța susținerii părinților în acest parcurs anevoios spre performanță.

„Evenimentul a avut ca scop căutarea unor sponsori care să colaboreze cu Clubul sportiv Exclusive în a susține tinerele talente, care sunt supuse la cheltuieli foarte mari pentru a avea rezultate pe măsura talentului lor”, a menționat și antrenorul clubului, Florin Culda.

Momentele muzicale au fost susținute de Picky, un artist care s-a declarat susținătorul talentului, indiferent de perioada în care acesta este descoperit.

Emoțiile din timpul evenimentului au fost extrem de puternice, spectatorii fiind sensibilizați de efortul continuu și asiduu pe care trebuie să-l depună tinerii talentați, dar mai ales de lupta cu cele patru emoții: „frica”, „vinovăția”, „dezamăgirea” și „tristețea”. Însă cel mai sensibil moment a fost acela în care cele patru mămici au realizat o coregrafie prin care au demonstrat patru strategii de depășire a acestor emoții, evitând astfel renunțarea.

Povestea talentului, transformată în povestea terapeutică, prin susținerea unor psihologi, poate fi folosită în cazul oricărui alt subiect.

„Credem că prin acest eveniment am oferit un model de community learning: educarea spre mai bine, educarea spre frumos și spre cultură artistică!”, a precizat și psihologul Ioana Drugaș, organizator al evenimentului.