Ziua Ambulanţei serbată şi în Bihor - 108 ani de vieţi salvate
Moment festiv la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Bihor. Zeci de specialişti în salvat vieţi au serbat ieri, la noul sediu de pe strada Sucevei, 108 de existenţă a "salvării" în România, personalul fiind felicitat de secreatrul de stat Raed Arafat iar foştii ambulanţieri, ajunşi acum la pensie, răsplătiţi de conducerea instituţiei.
Moderatorul evenimentului a fost managerul SAJ Bihor, Daniela Petrişor care a dat, rând pe rând, cuvântul şefului de sindicat de la Ambulanţa Bihor, Gheorghe Chiş, şefului ISU Crişana, Ioan Baş, prefectului Claudiu Pop şi primului manager al serviciului, Aurel Faur. "Am făcut mai multe demersuri pentru ca această zi să devină oficial Ziua Naţională a Ambulanţei în România şi pentru că legea a trecut deja de cele două camere ale Parlamentului, sperăm ca anul viitor manifestările noaste să aibă o altă anvergură", a spus Gheorghe Chiş, care a dat apoi cuvântul, prin telefon, secretarului de stat, Raed Arafat. "Chiar dacă am întâmpinat anumite probleme, dezvoltarea sistemului, atât la nivel naţional cât şi la nivel local, merge înainte. Faptul că acum nu mai suntem un serviciu izolat şi că lucrăm în echipă este un mare câştig nu doar pentru noi ci mai ales pentru cei cărora le salvăm vieţile", a spus Arafat care nu a uitat să îi felicite pe specialiştii ambulanţei. Tot despre integrarea serviciilor a vorbit şi şeful ISU Crişana, Ioan Baş care a spus că deşi la început ideea ca structuri militarizate să coblucreze cu structuri civile era privită cu scepticism, în doi ani de zile s-a dovedit că serviciile funcţionează mai bine în mod integrat şi că toate acestea s-au văzut în cele 150-200 de intervenţii pe zi, 250 cu tot cu cele ale SMURD. Îmbunătăţirea serviciilor şi a condiţiilor a fost subliniată şi de primul manager al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor. "Faţă de ce a fost pe Snagovului, aici este cu totul altceva. Este un alt nivel ceea ce vă obligă şi pe dumneavoasră, angajaţii acestui serviciu, să vă faceţi treaba la un alt nivel", a spus Aurel Faur. Momentul a fost urmat de felicitarea şi premierea simbolică, cu câte o insignă, a foştilor angajaţi ai Ambulanţei, ajunşi astăzi pensionari.
Ambulanţa Bihor, în cifre
A urmat apoi o scurtă prezentare a logisticii SAJ Bihor şi a performanţelor din 2013 şi 2014. "Ambulanţa Bihor este dotată cu 65 de autosanitare, de şase feluri, fiecare dintre ele adresându-se unui anumit tip de intervenţie. Personalul este format in 401 angajaţi, din care 42 de medici, 132 de asistenţi medicali, 170 de ambulanţieri, 6 brancardieri, 24 personal TESA, 5 posturi de conducere, 11 operatori, 4 statisticieni registratori, 4 portari, 4 îngrijitori şi 11 muncitori", a spus Gheorghe Chiş, care a fost completat de managerul Daniela Petrişor: "În 2013 echipajele Ambulanţei au fost solicitate prin 112 la 74.015 urgenţe medicale, din care 11.298 de urgene de cod roşu, 39.091 cod galben şi 5.027 cod verde şi la 238 de accidente rutiere. Anul acesta, în primele şase luni au fost efectuate 32.865 de solicitări, din care 6.723 urgenţe de cod roşu, 20.394 cod galben, 3.127 cod verde şi 95 de accidente rutiere". În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, SAJ Bihor este printre primele din România iar ca nivel al dotărilor se plasează în categoria mediu. Evenimentul s-a încheiat cu simularea unei intervenţii în urma unui accident rutier, simulare care a fost făcută de un echipaj al ambulanţei Bihor care a câştigat locul trei la o competiţie între ambulanţierii din toată ţara, desfăşurată în această vară la Constanţa.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.