Aproape 5% din PIB-ul global este furat - Lecţii despre corupţie
Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, spune că România, care s-a angajat, la aderarea la UE, în 2007, să ofere "o ţară mai curată", a făcut progrese în lupta anticorupţie şi în reformarea sistemului judiciar.
Miercuri, în cadrul unui eveniment pe tema legislaţiei antimită organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Luptei Anticorupţie, la care a participat şi omologul său american, Hans Klemm, ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell a amintit de promisiunile făcute de liderii români în momentul aderării la Uniunea Europeană, în 2007, privitoare la combaterea corupţiei, România angajându-se "să ofere o ţară mai curată" din acest punct de vedere.
"România a făcut progrese în toate aceste aspecte. Ultimul raport de monitorizare publicat anul acesta, în ianuarie, confirmă faptul că încrederea în procesul de reforme este în creştere şi trebuie menţinută. În acelaşi timp, România mai are mult de lucrat pentru a duce la bun sfârşit reformele", a declarat Brummell. El a vorbit despre impactul global al corupţiei, subliniind că acesta nu este o problemă cu care se confruntă doar România.
"Vorbind cu oamenii, am remarcat, uneori, că impresia lor este că România e singura ţară coruptă, dar corupţia este o problemă mult mai mare aici decât în alte state", a declarat Brummell, adăugând că, de fapt,"corupţia este o problemă globală şi nicio ţară nu este imună la ea, inclusiv Marea Britanie, inclusiv Statele Unite".
"Corupţia ne fură aproape 5% din PIB-ul global. Acesta s-a ridicat la 25% pentru toţi contractorii în achiziţie în ţările în curs de dezvoltare", a precizat Brummell.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.