Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner, a acuzat joi armata rusă că s-a retras peste o jumătate de km la nord de oraşul ucrainean Bahmut, lăsând descoperite flancurile forţei paramilitare, transmite Reuters.

Agenţia nu a fost în măsură să verifice afirmaţia lui Prigojin şi nu a reuşit să obţină un comentariu din partea ministerului apărării de la Moscova.

Grupul Wagner a condus asaltul asupra oraşului strategic Bahmut din estul Ucrainei, unde se desfăşoară una din cele mai sângeroase bătălii din războiul declanşat de invazia rusă. În ultimele luni, armata regulată a Rusiei a sprijinit întrucâtva mercenarii.

Prigojin, care a mai acuzat şi alte dăţi comandanţii armatei ruse că nu susţin suficient luptătorii din Wagner, a cerut ministerului apărării să asigure flancurile poziţiei de la Bahmut.

„Din nefericire, unităţi ale Ministerului Apărării din Rusia s-au retras până la 570 de metri la nord de Bahmut, expunându-ne flancurile", a susţinut el într-un mesaj audio. „Fac apel public la conducătorii de la vârful Ministerului Apărării deoarece scrisorile mele nu sunt citite. Vă rog, nu abandonaţi flancurile", a adăugat el, referindu-se la ministrul apărării, Serghei Şoigu, şi la şeful marelui stat-major rus, generalul Valeri Gherasimov.

Wagner afirmă că a cucerit cea mai mare parte din Bahmut, însă cu costuri umane enorme. Oraşul este în prezent distrus în mare parte, iar forţele ucrainene au recucerit în ultimele zile teritorii în împrejurimi.

Moscova consideră localitatea, care înainte de război avea circa 70.000 de locuitori, ca o posibilă poziţie de plecare pentru cucerirea întregului bazin Donbas, regiune din estul Ucrainei care se învecinează cu Rusia.