Guvernul German a spulberat speranţele refugiaţilor - Reunificarea familiilor în Germania e imposibilă
Refugiaţii care au ajuns deja în Germania ar putea să nu fie în măsură, în mod automat, să-şi aducă familiile după ei, având în vedere numărul mare de oameni care încearcă să pătrundă în această ţară, anunţă Guvernul, relatează DPA în pagina electronică.
Reunificarea familiilor devine aproape imposibilă deoarece autorităţile germane se confruntă cu probleme în privinţa capacităţiii de înregistrare şi cazare a persoanelor care au ajuns deja în Germania, dintre care multe au fugit din calea războiului din Siria, a declarat luni Steffen Seibert, un purtător de cuvânt al Guvernului Merkel.
"Când vezi această realitate în întreaga ţară, atunci este clar pentru oricine: reunificările familiilor nu sunt posibile în aceste condiţii", a spus el.
Însă această poziţie a Berlinului nu presupune revizuirea legislaţiei germane, a subliniat purtătorul de cuvânt. Berlinul face aceste precizări după ce confuzia a cuprins Germania în weekend, în urma unui anunţ al ministrului german de Interne Thomas de Maiziere potrivit căruia sirienii nu vor primi protecţie şi statutul de refugiaţi, determinând Guvernul să dezmintă asemenea măsuri.
La doar câteva ore după ce declarase într-un interviu pentru Deutschlandradio că, în viitor, sirienii vor primi "pentru o perioadă limitată de timp" o "protecţie subsidiară", dar nu statutul deplin de refugiaţi, ministrul a fost obligat să se corecteze în mod public. "Pentru moment, lucrurile vor rămâne aşa cum sunt", a declarat el.
Uniunea Creştin Democrată (CDU) a cancelarului Angela Merkel şi a lui de Maziere a încheiat deja un acord, joi, cu Partidul Social Democrat (SPD), partenerul său în cadrul marii coaliţii aflate la putere, potrivit căruia solicitanţii de azil cu "statut subsidiar" nu pot să-şi aducă membrii familiei să trăiască în Germania pentru o perioadă de cel puţin doi ani. Însă, până acum puţinor sirieni li s-a acordat o protecţie "subsidiară". Potrivit Biroului Federal pentru Migrare şi Refugiaţi (BAMF), dintre cei 55.600 de sirieni ale căror cereri de azil au fost soluţionate în august, doar 53 au primit acest statut de protecţie inferioară.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.