Războiul din Yemen se resimte şi la Grădina Zoologică - Animalele se mănâncă între ele
Animale care fac parte din aceeaşi specie, precum lei sau leoparzi, pot fi văzute mâncându-se între ele la grădina zoologică din oraşul Taiz, situat în sudul Yemenului. Cele 280 de animale care trăiesc acolo au fost abandonate din martie 2015, când în ţară a început conflictul armat. Mai multe grupuri internaţionale de voluntari au lansat o campanie pe Facebook pentru a salva animalele abandonate în grădina zoologică din Taiz. În imagini pot fi văzuţi lei care şi-au pierdut blana, precum şi alte animale care prezintă diferite semne de malnutriţie. „Leoparzii arabi fac parte dintr-o specie pe cale de dispariţie şi mor de foame", a spus Chantal Jonkergouw, în numele unui grup de voluntari, adăugând că „un mascul a început să mănânce cadavrul partenerei sale".
„În ultimele cinci luni, 11 lei şi 6 leoparzi au murit", a adăugat ea. Aceasta a spus că în grădina zoologică mai sunt abandonaţi râşi, antilope sudafricane cu coarne, care sunt pe cale de dispariţie, şerpi, crocodili, maimuţe, bufniţe, papagali, şoimi şi vulturi.
Echipa de salvare a început să colecteze fonduri, însă, întâmpină dificultăţi în a le strânge repede, pentru a acoperi toate nevoile animalelor", a mai spus Chantal Jonkergouw.
„De exemplu, un leopard are nevoie de la 2 până la 4 kilograme de carne pe zi, iar un leu, de 4-5 kilograme pe zi". Medicul veterinar aflat la faţa locului a spus că leii, care sunt foarte slăbiţi, mai au nevoie de anestezice, vitamine, ser fiziologic şi antibiotice. „Este înduioşător să vedem că animale din grădina zoologică din oraşul Taiz devin victimele unui conflict uman. Războiul din Yemen este prin urmare nu doar o tragedie umană", a comentat Chantal Jonkergouw. Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, războiul din Yemen a determinat 21,2 milioane de oameni (82 la sută din populaţie) să facă apel la ajutor umanitar sau la protecţie.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.