Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, Sebastian Secoşan, a luat mită timp de aproximativ şase luni de la reprezentantul unui magazin de etnobotanice, fiind reţinut ieri, după ce a fost prins în flagrant delict când primea 300 de euro, urmând ca Tribunalul Bihor să decidă dacă va fi arestat preventiv pentru 29 de zile. Potrivit unor surse judiciare, acţiunea de prindere în flagrant delict a avut loc ieri dimineaţă, la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări penale pentru luare de mită faţă de Nicolae Sebastian Secoşan, comisar şef la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, se arată într-un comunicat de ieri al DNA. Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, în perioada iulie 2010 - ianuarie 2011, Nicolae Sebastian Secoşan a pretins şi primit diferite sume de bani de la reprezentantul legal al unei întreprinderi familiale din Oradea care se ocupă cu comercializarea de produse etnobotanice, denunţător în cauză.  "Sumele au fost primite cu titlu de mită pentru a nu-i aplica denunţătorului sancţiuni contravenţionale severe ori alte măsuri legale cu prilejul efectuării unor acţiuni de control pe linia protecţiei consumatorilor", potrivit procurorilor DNA. Secoşan a fost prins, ieri, în flagrant delict imediat după ce a primit de la denunţător suma de 300 de euro. Procurorii anticorupţie orădeni au dispus reţinerea acestuia, urmând ca Tribunalul Bihor să decidă dacă va fi arestat preventiv pentru 29 de zile. Procurorii menţionează că în acest dosar mai este urmărită penal o persoană. Potrivit unor surse judiciare, acţiunea de prindere în flagrant delict a avut loc ieri dimineaţă, la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor. Sebastian Secoşan are 40 de ani, e absolvent al Universităţii Oradea, în inginerie electromecanică, are un masterat în administraţie publică şi din 2001 până în 2008 a lucrat ca inspector la Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. El a fost numit la conducerea CJPC Bihor începând cu 26 mai 2009, beneficiind de sprijinul PSD.

Potrivit declaraţiei de avere depuse la sfârşitul anului 2010, Secoşan are în proprietate două terenuri, unul cu o suprafaţă de peste 15.000 mp şi altul, intravilan, cu o suprafaţă de 4.254 mp. De asemenea, comisarul şef mai deţine două imobile, ambele în Oradea şi ambele cumpărate în anul 2008. Tot potrivit declaraţiei de avere, Sebastian Secoşan are în proprietate un autoturism şi un spaţiu comercial de pe urma căruia obţine venituri din chirie. În ceea ce priveşte datoriile, şeful CJPC Bihor are două credite la tot atâtea bănci.