Un tânăr de 25 de ani, din comuna Roşiori, a fost arestat, ieri de Judecătoria Oradea, fiind acuzat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, beat fiind, l-a lovit pe ajutorul şefului de post de la Poliţia Roşiori, care îl amendase cu două luni în urmă.

"Învinuitul a fost reţinut în 28 februarie, pentru 24 de ore. Eu însă nu pot să concep ca în Bihor persoane care exercită autoritatea statului să fie ultragiate, motiv pentru care am solicitat arestarea agresorului, iar instanţa a admis cererea noastră", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul, Viorel Gavra.
Din cercetările procurorilor reiese că tânărul l-a lovit pe poliţist în noaptea de 25 spre 26 februarie, în barul dintr-o benzinărie din Roşiori, unde poliţistul, care era de serviciu, a intrat să se încălzească şi să bea un ceai. "Învinuitul a venit la masa poliţistului, i-a cerut să iasă ca să discute şi, văzând că nu i se acordă atenţie, a început să-l tragă de haine şi să vocifereze, fiind tras de lângă poliţist de un prieten al său, care i-a cerut să se calmeze. Agresorul nu a renunţat, însă. S-a întors şi a încercat să-l lovească, iar în urma îmbrâncelilor care au urmat, a şi reuşit. L-a lovit de mai multe ori cu pumnul peste faţă, iar după ce poliţistul a ieşit din bar, refugiindu-se în staţia de benzină pentru a anunţa incidentul, a fugit după el şi l-a mai lovit de două ori cu pumnul", a explicat prim-procurorul. Potrivit acestuia, în zilele următoare, tânărul a încercat să se împace cu poliţistul, căutându-l de mai multe ori şi oferindu-i sume de bani pentru a-şi retrage plângerea. În urma incidentului, poliţistul s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală Bihor, iar potrivit certificatului medico-legal, leziunile pe care le-a suferit necesită cel puţin cinci-şase zile de îngrijiri medicale.
Cazul a fost cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, iar agresorul a fost audiat de mai multe ori. În 26 februarie, la primul interogatoriu, şi-a recunoscut şi regretat fapta, însă două zile mai târziu a recunoscut doar parţial cele întâmplate. În urma audierilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au decis reţinerea tânărului, iar ulterior au propus Judecătoriei Oradea arestarea acestuia pentru 9 zile, solicitare admisă de instanţă. "Chiar dacă fapta învinuitului a avut ca urmare doar cinci-şase zile îngrijiri medicale, nu trebuie omis niciun moment faptul că acesta a agresat fizic un poliţist aflat în exerciţiul funcţiunii, iar o astfel de faptă are o rezonanţă deosebită în rândul comunităţii în care învinuitul trăieşte. Agresând fizic un poliţist aflat în timpul serviciului, a nesocotit flagrant autoritatea publică cu care acesta a fost învestit, creând o stare de nesiguranţă în comunitatea locală în care îşi desfăşoară activitatea poliţistul şi în care trăieşte învinuitul", se arată în încheierea Judecătoriei Oradea, prin care s-a admis cererea de arestare, judecătorii arătând şi faptul că, în ultima perioadă, infracţiunile de ultraj asupra poliţiştilor au luat o amploare deosebită, astfel că "lăsarea în libertate a celor bănuiţi ar întreţine un climat infracţional şi ar crea impresia făptuitorilor că pot persista în încălcarea legii fără să li se întâmple aproape nimic".

Decizia judecătorilor a fost atacată cu recurs, la Tribunalul Bihor, de avocatul tânărului, care cere înlocuirea măsurii arestării cu interdicţia de a părăsi ţara, solicitarea urmând să se judece în cursul acestei săptămâni.