Cărți rare, ediții princeps sau volume de lux ce poartă semnătura olografă a unor autori celebri, alături de fotografii de epocă semnate sau cu dedicații, vor fi scoase la licitație peste o săptămână, la București.

Cărți rare, ediții princeps sau volume de lux ce poartă semnătura olografă a unor autori celebri, alături de fotografii de epocă semnate sau cu dedicații, vor fi scoase la licitație peste o săptămână, la București.
Scafandrul miliardar francez care a murit în submersibilul Titan a petrecut două decenii lucrând cu o companie controversată care deținea dreptul exclusiv de a recupera și expune obiecte de pe epava Titanicului.
Europa a înregistrat în 2022 aproape la fel de multe cazuri de infectare locală cu febră dengue ca în ultimii 11 ani, conform noilor cifre ale Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).
Donald Triplett, prima persoană din lume diagnosticată cu autism, a murit la 89 de ani. În ciuda previziunilor făcute când era încă un copil, a reușit să trăiască o viață fericită, atingând o autosuficiență remarcabilă.
Submersibilul folosit pentru a transporta turişti bogaţi la epava Titanicului, în largul coastelor Canadei, este dispărut de duminică, iar vase canadiene şi americane precum şi numeroase avioane sunt implicate în căutări, transmite Reuters.
O echipă de arheologi a descoperit în oraşul german Nördlingen, din Bavaria, un mormânt datând din secolul XIV î.Hr. în care se află rămăşiţele a trei persoane, probabil o familie - un bărbat, o femeie şi un copil - precum şi o sabie într-o stare excelentă de conservare, conform unui material publicat de Live Science.
O pisică din Marea Britanie căreia îi place aventura a ajuns să facă un drum dus-întors de circa 225 de kilometri după ce a sărit în maşinile a doi necunoscuţi, notează BBC.com.
Un sat din Elveţia se confruntă cu un aflux de turişti după ce o scenă dintr-un extrem de popular serial sud-coreean de pe platforma Netflix a fost filmată în această locaţie.
Cele mai vechi fluiere din lume, cu o vechime de 12.000 de ani, nu ar fi fost create de oamenii preistorici pentru distracţie. Descoperirea a fost făcută în Valea Hula din nordul statului Israel.
Cei patru copii indigeni care au fost dați dispăruți timp de peste cinci săptămâni în jungla din sudul Columbiei își vor spune propria poveste despre această încercare, a declarat duminică tatăl celor doi frați mai mici, relatează Reuters.