Continuarea unei celebre comedii - Mel Brooks revine
La peste 40 de ani după „History of the World: Part I", o continuare a acestei parodii celebre cu Mel Brooks despre momentele fondatoare ale istoriei şi religiei umane, a fost lansată luni pe platforma de streaming Hulu, deţinută de grupul american Disney.
În vârstă de 96 de ani, celebrul actor de comedie newyorkez şi-a împrumutat vocea pentru cele opt episoade din acest serial TV, „History of the World: Part II", pe care l-a produs şi l-a scris alături de Nick Kroll şi Ike Barinholtz, precum şi de actriţa Wanda Sykes, care face parte la rândul ei din distribuţia producţiei.
„Spiritul său este încă foarte ascuţit (...) Tipul ăsta are o forţă de viaţă nebunească şi face încă multe glume", declara, impresionat, Nick Kroll, într-o conferinţă de presă organizată de Television Critics Association în luna ianuarie.
Devenită un succes mondial la scurt timp după lansarea sa din 1981, comedia burlescă „History of the World: Part I" parodiază Istoria civilizaţiei umane prin intermediul unor scenete care se inspiră din diverse epoci, de la Epoca de piatră şi până la Revoluţia Franceză.
În acel film, scris şi regizat de Mel Brooks, celebrul comic american a interpretat personaje diferite, precum o versiune neîndemânatică a profetului Moise care sparge Tablele Legii, filosoful Comicus din Imperiul Roman şi regele francez Louis al XVI-lea, care profită de poziţia sa pentru a hărţui femei.
Pelicula se încheia cu o secvenţă care anunţa o continuare a filmului iniţial, prezentând un fals Hitler care patinează pe gheaţă şi intitulată „Hitler on ice".
Pe parcursul celor opt episoade ale sale de câte o jumătate de oră, noua producţie conţine scenete care parodiază sărutul lui Iisus, inventarea telefonului, Războiul de Secesiune, Revoluţia Rusă şi Debarcarea Aliaţilor în Normandia.
Între quiproquouri şi anacronisme, se simte stilul inimitabil al lui Mel Brooks, actualizat în epoca reţelelor de socializare. Spectatorul este invitat să asiste la scrierea unor scene din piesa de teatru „Romeo şi Julieta" a lui Shakespeare, la o sesiune fotografică în cadrul Conferinţei de la Yalta alături de Churchill, Roosevelt şi Stalin, precum şi în culisele unor negocieri diplomatice pentru Orientul Apropiat.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.