Campanie de o "duritate nemaiîntâlnită"
Reprezentanţii PRM Bihor consideră că această campanie electorală este caracterizată de "o duritate nemaiîntâlnită după '89". "Partea rea a lucrurilor este că nu se discută programe, ci principalii candidaţi se rezumă la atacuri la persoană. Constatăm şi la nivel naţional şi la nivel local confruntări destul de dure între PD-L şi PSD pentru a-şi impune candidaţii", a declarat liderul PRM Bihor, Mihai Drecin. Acesta a mai acuzat partidele ecologiste că fac jocul unora dintre partidele mari, inclusiv pe plan local, sub egida PER şi Partidului Verde figurând membri ai PD-L. "Partidul Verde şi PER au peste tot reprezentanţi în secţiile de votare, deşi nici măcar nu au organizaţii", a adăugat prim-vicepreşedintele Vasile Gârba. Pe de altă parte, Drecin susţine că pe plan local lupta dintre PD-L şi PNL este mai ascuţită decât între PD-L şi PSD. De asemenea, reprezentanţii PRM consideră că atât PSD, cât şi PD-L vor încerca, pe toate căile, să fraudeze alegerile. "Vom vedea câţi turişti electorali vor vota în Bihor, pentru că la alegerile europarlamentare în judeţul nostru s-a înregistrat un număr foarte mare de astfel de votanţi", a menţionat Gârba.

PSD pregăteşte "măsuri serioase antifraudă"
Social-democraţii consideră că PD-L va încerca să fraudeze alegerile. Aflat la Oradea, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a precizat că va discuta cu colegii săi despre luarea unor "măsuri serioase antifraudă, în colaborare strânsă cu PNL şi cu celelalte partide care vor să se ralieze la această acţiune". Totodată, Dragnea a acuzat "atitudinea de tip sovietic a PD-L", care prin oamenii pe care-i are în instituţii intimidează agenţii economici, iar primarii îi intimidează pe alegători. "Prefecturile nu mai ţin cont că nu au voie să facă campanie electorală. Prefecţii nu au ţinut cont de recomandările primarilor la desemnarea preşedinţilor secţiilor de votare", a declarat Dragnea, menţionând că în judeţele din nordul Transilvaniei a găsit cazuri în care au fost desemnaţi preşedinţi ai secţiilor de votare un tractorist, un pensionar de 81 de ani cu patru clase, o femeie de serviciu. De asemenea, secretarul general al PSD susţine că democrat-liberalii au găsit metodele de fraudare, dovada fiind recent încheiatele alegeri parţiale dintr-o comună din Iaşi, unde au fost descoperite şapte astfel de metode pentru a da câştig de cauză candidatului PD-L.

Hoţul strigă: "Hoţul!"
Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a acuzat PD-L Bihor de "nervozitate deosebită". "În zona Ceica-Beiuş, toate afişele noastre erau rupte, iar pe stâlpi erau afişe cu Băsescu cu capul tăiat. Iată că hoţul strigă hoţul", a declarat Mang, adăugând că PSD este optimist în privinţa scorului alegerilor "chiar dacă PD-L are butoanele Prefecturii". Acesta a făcut referire la desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare din Oradea, procedură care a trebuit să fie reluată după contestaţia depusă de PNL. "Suntem convinşi că vor încerca să fraudeze scrutinul, atât cu turismul electoral, cât şi prin alte metode pe care aceştia le cunosc foarte bine", a mai menţionat liderul PSD Bihor. Acesta a sugerat că una dintre metode ar putea fi aceea de a înmâna alegătorului trei buletine, însă toate trei să fie cu alegerile prezidenţiale, fără să mai primească buletinele pentru referendum.