Plafonul pentru maşinile instituţiilor publice, redus la jumătate

Plafonul lunar de carburanţi alocat instituţiilor publice pentru parcul auto va fi redus cu 50%, până la sfârşitul anului, concomitent cu diminuarea cu 20% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii. Astfel, limita de carburanţi care pot fi consumaţi pe parcursul unei luni cu maşinile instituţiilor de stat va fi redusă de la 400 litri la 200 litri pentru miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat şi conducătorii de autorităţi, de la 300 litri la 150 litri pentru ceilalţi angajaţi din ministere şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, de la 350 litri la 175 litri pentru prefecturi şi de la 300 litri la 150 litri pentru consilii judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Consumul de carburanţi va fi redus la jumătate şi în cazul consiliilor locale, de la 250 litri la 125 litri, precum şi la consiliile comunale, de la 150 litri la 75 litri.

 

 

Cheltuielile cu bunurile şi servicii, mai mici cu 20%

În privinţa cheltuielilor cu bunuri şi servicii, acestea vor fi reduse cu 20%, în trimestrele III şi IV ale anului, la toate autorităţile şi instituţiile publice, exceptate fiind cheltuielile pentru plata serviciilor medicale, a medicamentelor şi a materialelor sanitare. Premierul Emil Boc a precizat totodată că reprezentanţii statului în consilii de administraţie din companii la care statul este acţionar minoritar vor fi obligaţi să îşi doneze indemnizaţiile într-un fond de solidaritate, în caz contrar urmând să fie demişi. Reducerile de cheltuieli au fost decise în şedinţa de miercuri seara a Guvernului.

 

 

Guvernul a decis restructurarea Poştei Române

Guvernul va restructura Poşta Română prin reducerea numărului de angajaţi, dezvoltarea portofoliului de servicii financiare, livrări loco în aceeaşi zi şi transformarea factorilor poştali într-o "forţă de vânzări directe" cu recompense, în încercarea de a evita intrarea companiei în colaps financiar. Înfiinţarea a şapte centre de poştă pentru deservirea clienţilor majori, angajarea unei companii de consultanţă care să asiste compania la introducerea unui sistem IT integrat, internalizarea activităţilor de procesare şi transport numerar, achiziţionarea a 400 autovehicule de transport valori pe toate segmentele, dezvoltarea a cinci centre de profit şi elaborarea unor programe de atragere a clienţilor din sfera furnizorilor de servicii utilităţi, telecomunicaţii, bănci sunt alte măsuri incluse în strategia de restructurare şi modernizare a Companiei Naţionale Poşta Română, aprobată de Guvern.

 

 

Se amână plata indemnizaţiilor revoluţionarilor

Guvernul a decis să amâne la plată şi indemnizaţiile restante destinate revoluţionarilor, banii urmând să fie achitaţi eşalonat, în intervalul 2012-2014, fără ca decizia să afecteze plăţile curente. Indemnizaţiile urmau să fie achitate în acest an pentru aproximativ 5.000 de revoluţionari ale căror certificate sunt reînnoite în 2010. Eşalonarea se va face în funcţie de nivelul sumelor restante cu titlul de indemnizaţie reparatorie. Pentru indemnizaţiile restante al căror cuantum se situează sub valoarea a 10 salarii medii brute, suma restantă va fi plătită în totalitate în anul 2012. Pentru indemnizaţiile restante în cuantum cuprins între valoarea a 10 şi 20 salarii medii brute, 50% din suma restantă va fi plătită în 2011, iar restul de bani în 2013. În situaţia indemnizaţiilor restante al căror cuantum depăşeşte valoarea a 20 salarii medii brute, 34% din suma restantă va fi achitată în 2012, 33%, în 2013 şi 33%, în 2014.