Atuul lui Antonescu - sinceritatea
Deputatul PNL Adriana Săftoiu, fost consilier pe probleme de comunicare al preşedintelui Traian Băsescu, a declarat, ieri, la Oradea, că printre atu-urile actualului lider al PNL, Crin Antonescu, în lupta pentru fotoliul de la Cotroceni se numără "sincerităţile pe care şi le asumă", precum şi faptul că nu este "tarat de comunism". "Principala greşeală pe care o facem noi este să credem că trebuie să-l batem pe Traian Băsescu. Eu cred, însă, că avem ceva mai mult de făcut decât să-l batem pe Traian Băsescu. Un atu foarte important al preşedintelui PNL îl reprezintă sinceritatea. Politica înseamnă sinceritate şi responsabilitate, nu carismă şi o bună manipulare a emoţiilor", a precizat Adriana Săftoiu, făcând, astfel, o comparaţie între Antonescu şi preşedintele Băsescu.

Răfuieli personale transformate în obiective naţionale
Referindu-se la preşedintele statului, Adriana Săftoiu a precizat că acesta convinge populaţia "cu un hă-hă-hă" de faptul că ceea ce face este perfect, chiar dacă "visurile din decembrie" (2004) au devenit coşmaruri, iar proiectele Alianţei D.A. au fost date la o parte din cauza "războaielor personale" ale preşedintelui pe care le-a tranformat în obiective naţionale. "E o ipocrizie să se spună că proiectul Alianţei D.A. a eşuat din cauza PNL şi a lui Tăriceanu", a mai precizat Săftoiu. Pe de altă parte, deputatul liberal consideră o greşeală faptul că preşedintele României a fost cel care a patronat raportul lui Tismăneanu privind condamnarea comunismului, având în vedere că Traian Băsescu este "tarat de comunism". Mai mult, Săftoiu a precizat că, deşi la finalul raportului erau prevăzute câteva recomandări, după doi ani nu au fost luate niciun fel de măsuri.

Comunicare proastă privind rolul Parlamentului European
Deputatul liberal Adriana Săftoiu consideră că nu doar în România interesul pentru alegerile europarlamentare este foarte scăzut. Unul dintre motivele pentru care românii sunt dezinetersaţi de scrutinul din 7 iunie îl reprezintă "foarte proasta comunicare în ceea ce priveşte rolul Parlamentului European". "Oamenii nu simt efectele deciziilor care se iau acolo", susţine Adriana Săftoiu, adăugând că, în România, mai există un specific: alegătorii se întreabă cu ce-i ajută oamenii care ajung la Bruxelles.

Ce se întâmplă cu CET II?
Deputatul Octavian Bot a adresat o întrebare ministrului Economiei, Adriean Videanu, cu privire la situaţia CET II Oradea. Potrivit parlamentarului democrat-liberal, CET II Oradea se numără printre activele în conservare, aflate în portofoliul ministerului. Încercările de valorificare a acestui activ au eşuat pe rând, iar degradarea imobilelor "este o realitate vizibilă de la o zi la alta, ceea ce conduce în mod inevitabil la diminuarea valorii sale". În aceste condiţii, Octavian Bot l-a întrebat pe ministrul Videanu care este situaţia actuală a obiectivului CET II Oradea şi ce măsuri întreprinde ministerul pentru valorificarea acestuia.

Lucrări oprite la tronsonul bihorean al Autostrăzii
Într-o interpelare depusă la Senat, parlamentarul UDMR Attila Cseke i-a cerut explicaţii ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, cu privire la construcţia autostrăzii. Mai exact, acesta a întrebat care este motivul pentru care au fost sistate lucrările pe porţiunea din Bihor a Autostrăzii Transilvania şi ce demersuri întreprinde Guvernul României pentru respectarea termenului de finalizare şi predare a tronsonului 3C, Suplacu de Barcău-Borş. Data predării tronsonului 3C a autostrăzii, conform contractului aflat în vigoare, este de 28 februarie 2010.