Agenda politică
"PD nu are instalat nici un director executiv plin"
Vicepreşedintele PD Bihor Mircea Matei a declarat că, în Bihor, actualii şefi ai serviciilor deconcentrate "ţin cu dinţii" de funcţiile pe care le deţin, neacceptând să treacă pe posturi de execuţie, motiv pentru care, la ora actuală, democraţii nu au instalat nici un director executiv plin în fruntea vreunuia dintre serviciile deconcentrate. De asemenea, acesta a anunţat că directoarea Direcţiei de Muncă, Solidaritate Socială şi Familie, Anişoara Gal, şi-a depus, luni, adeziunea la PD.
Declaraţia vicepreşedintelui democrat dă apă la moară nemulţumirilor preşedintelui interimar al partidului, Emil Boc, care a afirmat, miercuri, că România este condusă, în mare parte, în continuare, de PSD, actuala guvernare nereuşind, la aproape şase luni de la instalare, să schimbe decât 35-40% dintre şefii serviciilor descentralizate. "Deşi au coloana plină de cifoză şi scolioză, aceşti pesedişti rămân în scaune. Imobilitatea directorilor ne încurcă, dar, dacă se vor constata nereguli, vor avea surpriza că li se vor desface contractele de muncă", a declarat Matei, nemulţumit că formaţiunea politică din care face parte nu a reuşit să-şi instaleze oamenii în posturile de directori executivi ai serviciilor descentralizate. Vicepreşedintele PD Bihor a mai anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că directoarea Direcţiei de Muncă, Solidaritate Socială şi Familie Bihor, Anişoara Gal, şi-a depus, luni, adeziunea la formaţiunea politică din care acesta face parte, urmând ca admiterea sa în partid să fie discutată săptămâna viitoare, după expirarea celor 10 zile în care se pot depune contestaţii. "Anişoara Gal şi-a depus luni cererea de adeziune la Organizaţia de femei a PD, probabil pentru a putea să-şi păstreze funcţia pe care o deţine. După ce vor trece 10 zile în care se pot depune contestaţii, vom lua o decizie în privinţa acceptării sale în partid. Chiar dacă o vom primi, asta nu o va ajuta să-şi păstreze funcţia", a precizat Mircea Matei, care susţine că, indiferent dacă acesteia îi va fi aprobat "transferul" din PSD în Partidul Democrat, şefia Direcţiei va ajunge în mâinile Simonei Vesa.
În altă ordine de idei, vicepreşedintele PD a afirmat că la Convenţia naţională a acestei formaţiuni politice, care va avea loc în data de 25 iunie, vor participa în jur de 80 de persoane din Bihor, care vor trebui să cunoască din timp moţiunile prezentate de candidaţi. "Niciodată Biroul Permanent Judeţean nu a stabilit candidatul pe care trebuie să-l voteze delegaţii. Dacă vom decide ce moţiune vom susţine, vom anunţa înainte de Convenţia Naţională", a precizat Mircea Matei, care a adăugat că alegerile din interiorul filialei judeţene vor avea loc în toamnă.
Ioana MATEAŞ
"Dacă un om politic nu e milionar, nu înseamnă că e virtual"
Liderii locali ai UCM au declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că, deşi noul preşedinte al UDMR Bihor, Kiss Alexandru, susţine că trăiesc într-o lume virtuală, totuşi, au primit numeroase cereri din judeţ din partea cetăţenilor de etnie maghiară pentru a deschide organizaţii în localităţile în care aceste comunităţi sunt majoritare.
Preşedintele UCM Bihor, Csuzi Istvan, a precizat că ar fi preferabil ca între cele două organizaţii ale etnicilor maghiari să existe un dialog faţă în faţă şi nu prin intermediul presei, dar că, deocamdată, liderii UDMR nu au fost prea receptivi la propunerile venite din partea "civicilor". În privinţa afirmaţiilor lui Kiss, care a declarat că, în opinia sa, UCM există numai într-o lume virtuală, preşedintele Consiliului Naţional al UCM, fostul deputat Szilagyi Zsolt, a precizat: "Dacă un om politic nu e milionar, nu înseamnă că e virtual." Acesta a mai adăugat că, dacă UDMR ar fi considerat UCM ca fiind ceva "virtual", nu şi-ar mai fi dat silinţa să-l scoată din competiţie atât la alegerile locale, cât şi la cele generale. "Avem cereri din judeţ de la persoane care ne roagă să punem la punct o organizaţie şi la ei în localitate. Până acum, în Bihor avem 14 organizaţii. Putem spune, deci, că suntem reali, palpabili, nu virtuali", a mai menţionat Szilagyi, care a reafirmat dorinţa UCM de a participa la viitoarele alegeri organizate în România, în calitate de partid politic.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.