Lucrări nefinanţate la barajul de la Criştiorul de Jos
Deputatul Ionela Bruchental-Pop a adresat o interpelare ministrului Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi, cu privire la construirea barajului de acumulare permanentă pe Crişul Negru în comuna Criştioru de Jos. Lucrările au fost demarate în toamna anului 2006, având termen de finalizare toamna anului 2008. Cu toate că a trecut un an, până acum s-a executat doar 5% din totalul lucrării. Tergiversarea finalizării proiectului va aduce prejudicii bihorenilor care locuiesc pe valea Crişului Negru. Din acest motiv, Ionela Bruchental solicită precizări cu privire la motivele care au generat subfinanţarea, precum şi modalitatea în care Ministerul Mediului va acoperi financiar cei 95% rămaşi nefinanţaţi în perioada de un an rămasă pentru execuţia barajului de acumulare.

Moţiunea de cenzură, dezbătută azi
Parlamentul va dezbate şi vota moţiunea de cenzură, azi, începând cu ora 12.00. "Conform cutumei, avem 171 minute pentru grupurile parlamentare, câte 20 de secunde pentru fiecare parmanetar", a spus secretarul Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Astfel, PSD va avea la dispoziţie 53 de minute, PNL - 31 de minute, PD şi PRM - câte 23 de minute, UDMR - 11 minute, PC - 10 minute, minorităţile naţionale - 6 minute, parlamentarii independenţi - 14 minute, în timp ce reprezentanţilor Guvernului le sunt alocate 60 minute pentru răspunsuri.

PD va vota la vedere
PD va vota la vedere în favoarea moţiunii de cenzură iniţiate de PSD, a anunţat, ieri, liderul democrat Emil Boc, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului. El a arătat că votul la vedere nu reprezintă o încălcare a Constituţiei sau a Regulamentelor Camerelor. Potrivit preşedintelui PD, caracterul secret al votului este conferit fiecărui parlamentar, dacă vrea să îl exercite.

PC votează împotiva moţiunii de cenzură
PC va vota împotriva moţiunii de cenzură la adresa Guvernului Tăriceanu considerând că demersul PSD este "populist şi lipsit de temei real", având în vedere că nu propune clar un proiect politic cu ce se va întâmpla în cazul demiterii Cabinetului, a declarat, ieri, senatorul PC Codruţ Şereş. Alte motive pentru care PC va vota împotriva moţiunii de cenzură sunt: apropierea iernii care trebuie pregătită, faptul că demiterea Guvernului ar genera haos şi instabilitate politică şi că prioritatea discuţiilor din Parlament ar trebui să fie adoptarea proiectului de buget pe 2008 şi nu moţiunea de cenzură.


PRM va părăsi sala
PRM nu va vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, a anunţat, ieri, preşedintele acestei formaţiuni politice, Corneliu Vadim Tudor, care a spus că parlamentarii PRM vor părăsi, probabil, sala în momentul votului. De asemnea, Vadim Tudor a arătat că va încerca să ţină, cu acest prilej, un "discurs lămuritor", în care să arate în ce situaţie a ajuns România din cauza preşedintelui Băsescu şi ce căi de ieşire din această situaţie sunt. Pe de altă parte, liderul PRM a susţinut că, matematic vorbind, moţiunea de cenzură nu va trece în Parlament, el recunoscând, totuşi, că orice este posibil.