Agenda politică
Raport de activitate al consilierilor PRM
Consilierii locali ai PRM, Mihai Drecin şi Florian Pantea, şi-au prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, raportul privind activitatea desfăşurată în cadrul Consiliului Local Oradea în ultimele şase luni. Cei doi au reamintit faptul că, împreună cu doi dintre consilierii social-democraţi şi cu cei patru consilieri liberali, formează opoziţia în cadul CLO, însă, deoarece numărul acestora este mult prea mic, proiectele care afectează comunitatea sunt adoptate în urma negocierilor purtate între PD şi UDMR. Consilierul local Mihai Drecin a declarat că reprezentanţii PRM se ghidează în activitatea lor după trei principii, adică moralitate, cheltuirea corectă a banului public şi justiţie. De asemenea, Drecin a precizat că în ultimele şase luni, la audienţele pe care le susţine la sediul PRM Bihor de pe strada Patrioţilor, în fiecare joi, între orele 16.00 şi 18.00, s-au înscris 18 persoane.
"Am intrat cu stângul în Uniunea Europeană"
Europarlamentarul Alexandru Athanasiu a declarat că România a intrat cu stângul în Uniunea Europeană. Printre gafele menţionate de acesta se numără nominalizarea candidatului pentru postul de comisar european, portofoliul primit de Leonard Orban, interzicerea luării cuvântului reprezentanţilor delegaţiilor română şi bulgară la Parlamentul European, dar şi ceea ce se întâmplă pe scena politică românească, care nu e privit cu ochi buni în Uniunea Europeană. "Dacă toate acestea se întâmplau înainte de aderare, în mod sigur eram amânaţi", susţine Athanasiu, care a adăugat că, la toatea acestea se adaugă şi faptul că cei cinci reprezentanţi ai PRM în Parlamentul European au ajutat la constituirea grupului de extremă-dreapta.
Suspendarea preşedintelui, justificată
Alexandru Athanasiu consideră că, din punct de vedere constituţional, se întrunesc motivele necesare demarării procesului de suspendare a preşedintelui României. "Cererea trebuie să întrunească jumătate plus unu din totalul senatorilor şi deputaţilor din Parlament. Deocamdată, în favoarea acesteia s-au pronunţat trei partide: PSD, PRM şi PC. La Senat se obţine jumătate plus unu, însă la Cameră suntem pe muchie. Problema va fi ca toţi cei care semnează cererea să şi voteze", a menţionat senatorul PSD. Mai întâi, însă, trebuie să se pronunţe Curtea Constituţională în privinţa constituţionalităţii motivelor prezentate în cerere. Decizia Curţii reprezintă un aviz consultativ. "Un aviz în favoarea cererii va întări şi mai mult convingerea cetăţenilor că sunt motive pentru suspendarea preşedintelui", a precizat Athanasiu, care a mai menţionat însă că tot ceea ce se întâmplă în viaţa politică românească afectează în principal imaginea României pe plan european.
Propus pentru un nou mandat
Candidatura lui Alexandru Athanasiu pentru un nou mandat de europarlamentar este susţinută de filiala bihoreană a PSD, însă deocamdată nu se ştie dacă acesta se va afla pe un loc eligibil pe lista cu care social-democraţii se vor prezenta la alegerile din 13 mai. Athanasiu susţine că lista PSD ar trebui să cuprindă candidaţi care să îndeplinească cel puţin două condiţii fundamentale: să aibă suportul organizaţiilor, pentru a putea fi susţinuţi în campanie, şi să fie capabil din punct de vedere profesional. Înainte cu o zi, liderul PSD Bihor, Mihai Bar, anunţase că Alexandru Athanasiu va fi unul dintre cei doi candidaţi pe care-i va propune filiala judeţeană. Propunerile vor trebui discutate la nivelul regiunii de nord-vest, unde se va stabili ordinea candidaţilor pe lista care va fi înaintată conducerii centrale. Fiecărei regiuni de dezvoltare îi revine un loc eligibil pe listele PSD. Potrivit lui Bar, la nivelul regiunii de nord-vest, cele mai mari şanse pentru obţinerea locului eligibil le are fostul negociator şef cu UE din timpul guvernării PSD, Vasile Puşcaş, el fiind secondat de Athanasiu şi Ioan Mircea Paşcu.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.