Agenda politică - Filiale PLUS în Nord-Vest
Miercuri, Dacian Cioloș, președintele PLUS și președintele grupului Renew Europe, a fost prezent la Oradea, pentru întâlnirea cu reprezentații conducerilor filialelor din regiunea NV, prima din țară care a finalizat de curând alegerile interne din cadrul PLUS.
Prin votul membrilor, au fost aleși următorii președinți de filiale: în Bihor - Ioana Mihăilă, în Bistrița-Năsăud - Lorant Sas, în Cluj - Simona Cristea, în Maramureș - Florin Barbur, în Satu Mare - Mircea Ciocan, în Sălaj - Florin Iordache. La întâlnirea de la Oradea au participat și coordonatorii regionali Adela Lile și Florin Sabou. Dacian Cioloș a trasat împreună cu cei prezenți principalele direcții pe care PLUS le va urma în următoarele două campanii, prezidențială și locale. „Obiectivul nostru în lunile ce vin este să organizăm partidul de jos în sus şi să facem în aşa fel încât viziunea partidului şi programul pe care noi urmează să-l susţinem să ne reprezinte membrii. Noi avem 14.000 de membri înscrişi în momentul de faţă, foarte mulţi au participat activ la campania pentru alegerile europene, au început să se cunoască, au opinii, nu doar aşteptări de la ceea ce urmează să facă partidul nostru. Mulţi dintre ei încep să se şi implice activ în partid. Acesta e obiectivul. Preocuparea este să ţinem împreună oamenii care s-au înscris, cum consolidăm partidul, cum definim tot mai clar identitatea lui pentru ca alianţa din care partidul PLUS face parte să fie întărită prin prezenţa acestui partid care până acum a participat doar la alegerile europarlamentare, dar suntem gata şi pregătiţi la locale, dar şi la parlamentare”, a precizat Cioloş.
Președintele PLUS a subliniat că obiectivul este ca partidul să adune şi să promoveze oameni competenţi, cinstiţi, integri, care vin deja cu o experienţă profesională, dar şi tineri cu mult entuziasm şi idei despre cum ar trebui schimbată România. „Ne dorim cât mai mulţi tineri care îşi asumă inclusiv candidaturi. Avem în pregătire o Şcoală PLUS, în interiorul partidului, care să organizeze cursuri, sesiuni de formare, conferinţe pentru cei care nu au experienţă politică sau administrativă”, a mai menţionat Dacian Cioloş.
Curs de formare pentru 112
În ceea ce priveşte cazul de la Caracal, președintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că, pe termen scurt, ar fi nevoie urgentă de un curs de formare a tuturor celor cu atribuţii să răspundă la telefonul de urgenţă, precum şi protocoale clar între instituţii şi folosirea tehnologiilor moderne de localizare.
Cioloş a criticat intervenţia autorităţilor în cazul de la Caracal, considerând că a fost „lipsă de profesionalism şi ineficienţă a instituţiilor statului, lipsă de coordonare între diferitele instituţii ale statului, probleme legislative şi probleme de introducere a tehnologiilor noi în funcţionarea instituţiilor statului, lipsă de profesionalism a celor care au acţionat”. „Nu-i posibil într-un an în care o companie privată de telefonie poate să identifice un deţinător de telefon oriunde ar fi el, o instituţie a statului să nu fie în măsură să facă acest lucru. Este important ce atribuţii dăm instituţiilor să folosească această tehnologie pentru ca în astfel de cazuri extreme să poată identifica foarte rapid persoana de la celălalt capăt al convorbirii, dar şi oameni competenţi care să ştie nu doar să folosească tehnologia respectivă, dar să ştie să vorbească cu oamenii, şi să înţeleagă că vorbesc cu un cetăţean datorită căruia au salariul şi locul de muncă pe care îl au. Foarte mulţi, din păcate, care lucrează în serviciul public au uitat asta deoarece mulţi au ajuns în aceste poziţii nu pentru a servi cetăţeanul, ci pentru a servi politicienii care i-au susţinut sau i-au numit acolo”, susţine Cioloş.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.