În locul demisiei ferme, o remaniere incertă
La loc comanda!
Premierul a cerut sprijinul Parlamentului pentru măsurile avute în vedere privind reconstrucţia ţării în urma inundaţiilor, integrarea europeană şi reforma justiţiei, afirmând că acţiunile avute în vedere pot fi realizate cu ajutorul Legislativului.
Călin Popescu Tăriceanu a prezentat parlamentarilor, ieri, în şedinţa comună a celor două Camere, o declaraţie politică generală privind reconstrucţia României după inundaţii, integrarea in Uniunea Europeană şi reforma în justiţie, precizând că Executivul îşi angajează răspunderea pentru agenda prezentată în acest document. Potrivit premierului, Guvernul recurge la această opţiune - în actualul context - pentru a-şi defini priorităţile pe termen scurt şi mediu, respectiv reconstrucţia ţării după inundaţii, integrarea europeană şi reforma justiţiei. Şeful Guvernului a precizat că măsurile la care declaraţia politică face referire vor fi concretizate în perioada urmatoare în măsuri legislative şi în acţiuni administrative.
Deşi, potrivit Constituţiei, grupurile parlamentare au la dispoziţie trei zile pentru a depune o eventuală moţiune de cenzură ,care poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se dezbate după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere, senatorul PSD Ion Iliescu a arătat că PSD nu intenţionează să depună o moţiune de cenzură. La rândul său, liderul grupului PRM din Camera Deputaţilor, Lucian Bolcaş, a anunţat că parlamentarii PRM nu vor introduce moţiune de cenzură în urma asumării răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului.
Surse guvernamentale au declarat că premierul Călin Popescu Tăriceanu va proceda, în perioada imediat următoare, la o remaniere guvernamentală, al cărei principal scop va fi să detensioneze situaţia politică şi care îi va viza în principal pe miniştrii care au făcut obiectul criticilor în ultimele luni. Potrivit acestor surse, activitatea membrilor Cabinetului a fost evaluată pe parcursul ultimelor două săptămâni, premierul intenţionând să schimbe o parte dintre miniştrii cu o activitate considerată insuficient de eficientă. Printre numele vehiculate care ar putea face obiectul schimbărilor în funcţie sunt Mircea Cinteză, ministrul Sănătăţii, Ionuţ Popescu, ministrul Finanţelor Publice, ministrul Mediului, Sulfina Barbu, ministrul Integrării, Ene Dinga, însă schimbarea acestora depinde atât de decizia premierului, cât şi de susţinerea lor politică de către partidele care i-au propus în funcţii.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.