PD-L şi UDMR şi-au împărţit serviciile deconcentrate
Potrivit vicepreşedintelui PD-L Bihor, Traian Abrudan, negocierile s-au purtat ţinând cont de deciziile luate la nivel naţional. Astfel, în fiecare judeţ, în atribuirea serviciilor deconcentrate trebuie să se ţină cont de ponderea minorităţii maghiare. În Bihor, din cele 42 de servicii deconcentrate, 11 au revenit UDMR, având în vedere că 25% din populaţia judeţului este de etnie maghiară. În urma negocierilor, UDMR va conduce Direcţia de Cultură, Culte şi Patrimoniu, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, Casa de Pensii, Direcţia pentru Tineret, Direcţia Finanţelor Publice, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Direcţia Apelor Crişuri, Inspectoratul Teritorial în Construcţii, ISCIR, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Casa Asigurărilor de Sănătate. "În cazul în care nu vom avea persoane pe care să le propunem şi care profesional să fie o soluţie mai bună sau la fel de bună cu actuala conducere, nu vom face perturbări în sistem", promite preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon. "Cea mai grea negociere a fost la Cultură şi DSP", susţine Traian Abrudan. În ceea ce priveşte Direcţia de Cultură, Mircea Bradu, membru marcant al partidului, este, practic, singurul democrat-liberal care va rămâne fără post, la Tineret şi la Direcţia Apelor Crişuri actualii şefi, membri PD-L, fiind, de fapt, directorii coordonatori adjuncţi ai acestor servicii. "Am avut în vedere faptul că, dacă avem răspunderea unui minister, este bine să avem şi structurile judeţene din subordinea respectivei structuri centrale", a declarat preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon. Cu toate acestea, democrat-liberalii au insistat să păstreze conducerea Direcţiei de Sănătate Publică. "PD-L nu a dorit, sub nicio formă, să cedeze DSP", a precizat Szabo, în condiţiile în care Ministrul Sănătăţii este colegul său de partid, Cseke Attila. Pe lângă DSP, PD-L Bihor a reuşit să obţină conducerea altor 30 de servicii, printre care: Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenţia Judeţeană pentru Ocupare şi Formare Profesională, Direcţia de Sport, Garda Financiară, Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, Direcţia Agricolă, Direcţia Silvică, Oficiul de Consultanţă în Agricultură, Oficiul Judeţean de Poştă, Inspectoratul Şcolar, Registrul Auto, Autoritatea Rutieră, Loteria Naţională, Garda de Mediu, Direcţia Sanitar-Veterinară.
Deşi cele două partide au reuşit să se înţeleagă în ceea ce priveşte împărţirea deconcentratelor, preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, a precizat că, la nivelul administraţiei judeţene şi orădene, Uniunea va continua parteneriatul cu PNL. "Avem experienţă să împăcăm şi capra, şi varza", a menţionat Szabo, care a amintit că, în perioada 2000-2004, la nivel naţional, UDMR colabora cu PSD, iar în plan local, cu PD-L, în timp ce în perioada 2004-2008, a colaborat cu PNL pe plan naţional şi cu PD-L la nivel local.
Pe "competentul" spagar de la agentia de mediu banuiesc ca de data asta nu-l vor mentine de bun ce e in meserie. Un tractorist bulbucat ce i-a servit pe multi cand era director la RAR. Si-a facut toate scolile ulterior la Sorbonica si e mare specialist, chiar doctor....HA, HA UDMR-ul sigur are specialisti in domeniu.
Vom vedea in echipa UDMR-reului iarăşi şi pe blondele depanatorului TV. Ferească DOMNUL !!
a se citi,in comentariul anterior:politicieni de ......
politicieni de .cine,vafi numit, politic,sef peste wc-urile publice?propun:si de la pdl si de la udmr,alternativ;in lunile cu zile pare de la pdl,iar in cele cu zile impare,de la udmr. sa manince,fiecare, cu polonicul.pofta buna!!!!!
UDMR are o echipa de negociatori priceputa.Nu sunt convins ca dispune de specialistii necesari pentru institutiile ce revin maghiarilor.Vor apela,din pacate,la oportunisti care sunt in masura sa faca jocul oricui in schimbul rezolvarii interesului personal.Nu stiu daca o asemenea stare de fapt foloseste cuiva,dar, cu siguranta,cetatenilor nu le va aduce nici un beneficiu,dimpotriva.