Scandal la PNŢCD Bihor
În conferinţa de presă de ieri, PNŢCD a anunţat semnarea, în data de 7 noiembrie, a unui protocol de colaborare cu Asociaţia "Christian Businessmen & Professionals of Romania" (ACBPR). Acest protocol a fost încheiat cu scopul de a susţine şi de a promova, în societatea românească, principiile şi valorile moral-creştine care stau la temelia creştin-democraţiei. "Noi vrem să contribuim la crearea unui pol creştin-democrat puternic, deoarece credem în creştin-democraţia românească. Prin semnarea acestui protocol nu înseamnă că membrii ACBPR vor intra în PNŢCD. Noi avem membri care sunt înscrişi în PNL. Asociaţia noastră se angajează să sprijine PNŢCD, nu să adere la acest partid. Binenţeles, dacă vor să intre efectiv în politică alături de ţărănişti nu îi vom opri", a declarat Teofil Ilisie, preşedintele Consiliului Director al ACBPR. Protocolul prevede ca, la alegerile din 2004, pe listele creştin-democraţilor să fie incluşi şi membri ai ACBPR, chiar pe locuri eligibile. În schimb, asociaţia va trebui să popularizeze creştin-democraţia în România, să-i susţină pe ţărănişti din punct de vedere logistic, material, financiar şi al resurselor umane, să ajute la elaborarea programului politic al PNŢCD etc.
Deşi au încercat să arate presei locale că formaţiunea lor politică încearcă să se resusciteze, făcând un pas relativ important în acest sens, totuşi, liderii creştin-democraţi bihoreni nu stau tocmai bine la capitolul încredere în rândul propriilor lor susţinători. Astfel, preşedintele Aurel Toie este contestat de unii dintre membrii actuali sau foşti de bază al filialei locale. Primul care a intervenit a fost Pavel Petruş, care a solicitat ca resuscitarea partidului pe plan local să se facă prin verificarea dosarelor fiecăruia dintre ţărăniştii bihoreni. "Fostul preşedinte, Nistor Bădiceanu, a făcut de râs PNŢCD-ul. Or, un membru al partidului nostru ar trebui să fie un model de corectitudine, să fie nepătat şi să nu-l aibă nimeni la mână. De aceea, eu cred că fiecare membru al PNŢ ar trebui să fie verificat şi să ne cunoaştem fiecare propriile dosare. Bădiceanu a fost numit preşedinte de onoare. S-ar putea ca, după ce a stat în închisoare, acesta să fi devenit informator pentru a putea face Facultatea de Drept. Plus că, în perioada în care era deputat, ne-a făcut de râs pe toţi ţărăniştii bihoreni. Şi atunci mă întreb care onoare?", a declarat Pavel Petruş.
În curtea PNŢCD mai era un contestatar al conducerii PNŢCD, Alexandru Tătaru sau Sandu de la Pericei. Acesta nu fusese primit la conferinţa de presă pe motiv că încă nu face parte din PNŢCD, fiind unul dintre creştin-democraţii care l-au urmat pe Vasile Lupu atunci când acesta a părăsit partidul. Pentru că nu vrea să intre în Acţiunea Populară, Alexandru Tătaru, deţinătorul legitimaţiei de membru cu numărul unu din PNŢCD Bihor, intenţionează să revină în partidul din care a plecat. Totuşi, acesta nu este mulţumit de faptul că la conducerea filialei locale se află Aurel Toie "din dinastia lui Bădiceanu, cel din cauza căruia Bihorul a fost singurul judeţ în care Corneliu Coposu nu a fost în vizită. Eu cred că creştin-democraţia îşi va relua locul pe care îl merită în politica românească, chiar dacă mulţi intruşi, printre care şi Nistor Bădiceanu, aproape au distrus-o", a afirmat Sandu de la Pericei.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.