Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Sântandrei - Peste 100 de copii au primit Taina Împărtășaniei
Ca pregătire pentru Marea Sărbătoare a întregii Creștinătăți, peste 100 de copii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 din localitatea Sântandrei au primit joi, 6 aprilie, Taina Euharistiei sau a Împărtășaniei în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitate, biserică păstorită de părintele Ion Alexandru Mizgan.
„Euharistia sau Sfânta Împărtășanie reprezintă centrul vieții creștine și împlinirea bucuriei unirii depline cu Mântuitorul Iisus Hristos. Biserica îi cheamă în această perioadă pe toți creștinii la pocăință și reculegere duhovnicească, în vederea unirii cu Hristos Domnul, prin Sfânta Taină a Împărtășaniei, ca pregătire pentru întâmpinarea Marelui și Slăvitului Praznic al Învierii Mântuitorului Iisus Hristos din morți. Bucuria Praznicului Învierii îi adună pe toți credincioșii, de la mic la mare, în Biserica Slavei lui Dumnezeu”, spune părintele Ion Alexandru Mizgan.
Ca pregătire pentru Marea Sărbătoare a întregii Creștinătăți, peste 100 de copii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 din localitatea Sântandrei au primit joi dimineața Taina Euharistiei sau a Împărtășaniei, în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitate, biserică păstorită de părintele Ion Alexandru Mizgan.
Prin purtarea de grijă a prof. înv. preșcolar Tocai Raluca (grupa mică), prof. înv. preșcolar Butaș Denisa (grupa mijlocie A), prof. înv. preșcolar Paina Sanda (grupa mijlocie B), prof. înv. preșcolar Birău Sara (grupa mare A), prof. înv. preșcolar Pantea Paula (grupa mare B), și a doamnei director, prof. dr. Serfezi Aurelia, copiii au venit cu multă bucurie la biserică, unde au rostit rugăciunea „Tatăl nostru” și „Îngerașul”, primind Sfânta Taină a Împărtășaniei.
Părintele Ion Alexandru Mizgan i-a îndemnat pe copii să se roage lui Iisus Hristos cu rugăciunea Domnească, să o roage pe Maica Domnului să le ocrotească părinții și învățătorii, să-i ceară fiecare îngerului păzitor să-i ocrotească și să-i crească mari și sănătoși, pentru a fi bucurie părinților, dascălilor și Bisericii lui Hristos. De asemenea, preotul i-a îndemnat să fie cuminți, să-i asculte și să-i cinstească pe părinții și învățătorii lor și să se respecte unii pe alții. Toți copiii au primit după Împărtășanie o cărticică de rugăciuni din care părinții îi pot învăța mai multe rugăciuni, care să-i întărească sufletește. Spre bucuria lor, copiii au primit și dulciuri și s-au bucurat și de fulgii de zăpadă de afară. Părintele Ion Alexandru Mizgan le-a mulțumit tuturor cadrelor didactice și îngrijitorilor de la Grădiniță, precum și administratorului Mircea Gavriș, pentru implicarea în realizarea acestei bucurii duhovnicești pentru toți copiii.
Art.1 ,,Pentru a avea noi generații de patrupezi (merg in patru labe) pupatori de moaște traditionali, ,,educația" trebuie incepută de la cele mai fragede vârste." Fragment din Programul Național Romănia Idioată
Țara idioților. In Europa civilizată copiii vizitează muzee, biblioteci, parcuri tematice, in România îi spovedim. Copii de grădiniță. Băiețeii sunt sfatuiți să poarte barbă iar fetițele batic. Probabil activitătile de acest gen se punctează și la ,,gradațiile de merit". Dacă eram puțin mai în est, probabil îi invățam pe preșcolari să utilizeze centura cu explozibil. Viitorul sună bine.