Credincioșii au înălțat spre Cerul Divin rugăciuni, pentru preamărirea și cinstirea eroilor neamului, eveniment care a fost celebrat, recent, de către părintele paroh Andrei Borzași în biserica din Ioșia care poartă hramul „Sfântului Anton”.  

Totodată, ziua de 13 iunie a fiecărui an îl cinstește, printr-o sărbătoare de credință, pe Sfântul Anton de Padova. Întreaga lume creștină, în toate bisericile, credincioșii se roagă către marele făcător de minuni, unul dintre cei mai iubiți sfinți, imaginea și statuile sale aflându-se aproape peste tot. Bisericile zidite în cinstea lui sunt nenumărate; altarele închinate amintirii lui se găsesc atât în catedralele mărețe ale orașelor, cât și în modestele bisericuțe de la sate. Icoana lui, prezentă în casele creștine, străjuiește pentru fericirea familiilor, pe întreg cuprinsul pământului

 În această zi, celebrată în mod special pentru a-l venera pe Sfântul Anton prin rugăciuni cu mare evlavie și smerenie, credincioșii au rostit dorința lor de a primi binecuvântarea și ocrotirea specială a marelui făcător de minuni în Biserica ce poartă hramul „Sfântului Anton”. În rânduiala bisericii, în această zi, a fost oficiată și slujba Sfântului Maslu de către părintele paroh Andrei Borzași, împreună cu preacucernici preoți: Vlad Voicu de la Biserica Greco Catolică din Valea lui Mihai, părintele Ioan Aciu și părintele Sorin Crăciun de la Biserica „Sfântul Nicolae” din Oradea.

Credincioșii care au parcurs Taina Sfântului Maslu au primit sfântul Mir de la soborul de preoți care a celebrat Liturghia prin citirea celor șapte Evanghelii dătătoare a harului vindecării și iertării greșelilor personale.

În ziua de 13 iunie, sărbătorile naționale și de credință au fost înmănunchiate pentru a deschide inimile spre patriotismul oferit de eroii neamul românesc, de asemenea, pentru a deschide sufletele spre credință, cinstind cu evlavie sărbătoarea Înălțării la Cer al lui Isus și, totodată, pentru a-l venera în rugăciune pe Sfântul Anton de Padova.

Miorița SĂTEANU