Sfinţire de clopote la Biserica „Sfântul Duh Mângâietorul” - Părintele-ministru, din nou în mijlocul credincioşilor
Moment înălţător la Biserica cu hramul „Sfântul Duh Mângâietorul” din Oradea, unde, la sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”, a avut loc sfinţirea clopotelor. Cu o zi înainte, au fost sfinţiţi 300 de clopoţei, confecţionaţi din acelaşi material.
În zi de aleasă sărbătoare, Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele prof. univ. dr. Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, care a slujit la altar alături de părintele Felix Bicăzan, parohul bisericii, pr. conf. univ. dr. Viorel Popa, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Oradea, co-slujitor la acest sfânt lăcaş, părintele pensionar Vasile Bicăzan, ctitorul bisericii parohiale, şi de părintele pensionar Alexandru Câmpean.
În cuvântul de învăţătură, ministrul Marcel Boloş a vorbit despre rolul de „mijlocitoare” a Maicii Domnului în viaţa credincioşilor, fiind „izvor nesecat de milostivire pentru toţi cei necăjiţi şi împovăraţi”.
„Acest rol al Maicii Domnului, de mijlocitoare, se manifestă încă din zilele binecuvântate ale existenţei sale pământeşti, alături de Fiul ei cel Preaiubit”, a mai spus distinsul invitat, referindu-se la episodul din Cana Galileii, când Iisus a făcut începutul misiunilor Sale, arătându-şi mărirea, în urma intervenţiei pline de dragoste şi bunăvoinţă a Maicii Sale.
Părintele Marcel Boloş a lăudat frumoasa biserică din cartierul Ioşia Nord, despre care a spus că „împodobește orașul Oradea ca diamantele pe o bijuterie de mare preț”, şi i-a felicitat pe credincioşi pentru prezenţa şi cântările lor deosebite închinate Fecioarei Maria.
Programul liturgic a continuat cu un parastas pentru ctitorii şi binefăcătorii bisericii trecuţi la cele veşnice, după care a avut loc sfinţirea clopotelor. Realizate cu sprijinul oficialităţilor locale, preoţilor şi al enoriaşilor, cele trei clopote au fost așezate pe un suport de lemn, la intrarea în biserică, urmând să fie montate, săptămâna viitoare, în turnuri.
În încheierea Sfintei Liturghii, preotul Felix Bicăzan a mulţumit tuturor celor care au contribuit la realizarea clopotelor şi a vorbit despre istoricul clopotelor şi utilizarea acestora în cultul creștin.
„Clopotele sunt glasul Domnului care ne cheamă la rugăciune şi au rostul de a ne aduna în binecuvântarea şi iubirea lui Dumnezeu”, a menţionat, printre altele, părintele paroh.
Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat primarul Florin Birta, prefectul Dumitru Ţiplea şi Marius Moş, director Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI).
La finalul slujbei religioase, toţi credincioşii prezenţi au fost miruiţi şi au primit prescură binecuvântată.
Deficitul bugetar e mare cât casa și impostorul Boloș Ioan Marcel umbla aiurea. Sinistru personaj, trista tara!