Alimente care nu trebuie să lipsească din alimentaţie
Spanacul - sursă importantă de vitamina A şi B. Din alimentaţia zilnică nu trebuie să lipsească nici legumele cu frunze de culoare verde închis. Spanacul sau ştevia oferă organismului cantităţi importante de vitamina A şi B şi calciu. În acelaşi timp, în fiecare zi este bine să consumaţi nuci şi seminţe, susţin nutriţioniştii. Acestea sunt bogate în vitamina E, calciu şi acizi graşi Omega 3. De asemenea, organismul primeşte, în urma consumului de seminţe şi nuci, cantităţi importante de magneziu şi alte minerale. Un alt avantaj este acela că nucile şi seminţele ţin sub control pofta de mâncare. Iar conţinutul caloric scăzut le fac ideale atunci când vreţi să scăpaţi de kilogramele în plus. Pentru integrarea cât mai uşoară în alimentaţie a nucilor şi seminţelor este recomandat să fie "adăugate" în salate.
Cereale integrale. În primul rând, în fiecare zi trebuie să consumaţi cereale integrale, cum ar fi orzul şi ovăzul. În aceeaşi categorie intră şi orezul brun. Din cereale integrale se face atât pâine, cât şi foietaje şi tortilla. Importanţa includerii cerealelor integrale în alimentaţie constă în faptul că acestea sunt o sursă foarte bună de fibre, iar acestea ajută procesul digestiv, măresc intensitatea metabolismului şi ajută la slăbire. De asemenea, aceste cereale sunt o sursă viabilă de antioxidanţi, vitamine şi minerale.
Laptele şi iaurtul -pentru imunitate. Laptele şi iaurtul fără grăsimi sunt alte alimente care trebuie consumate zilnic. Produsele lactate oferă atât o cantitate crescută de calciu, cât şi o cantitate mare de vitamina D. Astfel, sănătatea oaselor este mult mai uşor de păstrat. Cei care nu sunt mari fani ai laptelui pot recurge la câteva trucuri. Dacă nu vă place să beţi laptele simplu, puteţi să adăugaţi sirop de ciocolată peste el sau să adăugaţi puţin lapte în supa de roşii. Iaurtul conţine culturi active care ajută sistemul imunitar şi pe cel digestiv. Nu în ultimul rând, din alimentaţia zilnică nu trebuie să lipsească ceaiul. Atât ceaiul negru cât şi ceaiul verde sunt o sursă foarte bună de antioxidanţi. Ceaiul mai conţine şi flavonoizi care pot preveni apariţia inflamaţiilor şi a cancerului, susţin specialiştii.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.