Campania privind reforma în sănătate continuă
Campania de informare privind Noua Lege a Sănătăţii demarată de Ministerul Sănătăţii continuă şi în următoarea perioadă. Orădenii se pot informa şi îşi pot exprima opiniile cu privire la noua lege, pe site-ul instituţiei.
Campania demarată de Ministerul Sănătăţii este axată pe trei capitole distincte, redefinirea sistemului de asigurări de sănătate (care să permită accesul echitabil în piaţa asigurărilor, atât pentru asiguratorii publici cât şi pentru cei privaţi), reorganizarea spitalelor sub o formă care să permită descentralizarea reală şi introducerea conceptului de autonomie instituţională în administrarea spitalelor (mutarea accentului spre performanţă şi servicii medicale de calitate) şi creşterea rolului medicinei primare. Pornind de la maxima "vindecarea ta nu trebuie să mai ţină cont de noroc. Trebuie să găseşti în ţara ta specialişti, servicii medicale de calitate şi asigurători care îşi vor acoperi riscurile de boală", Ministerul Sănătăţii vrea să îi informeze pe orădeni cu privire la protejarea drepturilor asiguraţilor, dispariţia monopolului public în asigurările obligatorii de sănătate, faptul că posturile în spital nu vor mai fi decise de Minister sau Guvern, ci de conducerea spitalului, în funcţie de nevoi, faptul că plata medicilor şi a personalului va ţine cont de performanţa, calitatea, complexitatea şi cantitatea serviciilor prestate de medici şi că medicina primară va presupune o mai mare implicare a medicilor de familie în prevenţie şi tratament. Toate acestea pot fi consultate şi discutate pe site-ul sanatateatafacelegea.ro.
Nu sunt de acord cu noua lege a sanatatii, nu incurajeaza munca. Nu mi se pare corect sa se aplice pe toate veniturile. In conditiile astea eu propun ca toata lumea sa munceasca doar 8 ore si sa nu mai munceasca in plus deoarece statul vrea sa aplice mai multe taxe. in al doilea rand, eu primesc acelasi pachet de servicii si platesc cass de 2 ori, o data ca salariat o data ca PFA. Nu mi se pare normal sa platesc dublu si sa primesc mai putin. Eu propun ca cei care au PFA si sunt si salariati sa isi inchida PFA-urile. Daca accepta, legea sanatatii asa cum e acum, in anii urmatori statul va pune si alte taxe pe PFA, pensii, etc. Si atunci ce diferenta mai este intre salariat si PFA.cORECT AR FI CA CEI CARE SUNT SALARIATI SA NU MAI FIE IMPOZITATI DECAT CU IMPOZITUL PE VENIT, ACEL 16% SI ATAT, NU MAI APLIC TOT RESTUL TAXELOR PENTRU CA EL PLATESTE O DATA. DACA VRETI SA PLATEASCA ATUNCI OFERITII UN PACHET DE SERVCIII MAI MARE SAU INTREBATI-L, DORITI MAI MULTE SERVICII, ATUNCI PLATITI CA PFA, NU DORITI MAI MULTE SERVICII E SUFIECEINT SA PLATITI CA SALARIAT.
NU SUNT DE ACORD CU ASIGURARILE FACULTATIVEDE SANATATE SI CU REFORMA DIN SANATATE SI NU SUNT DE ACORD CU PLATA ASISTENTELOR MEDICALE IN FUNTIE DE PERFORMANTA.IN ROMANIA CE PERFORMANTA POTI SA FACI CAND SPITALELE SUNT SUBFINANTATE?SPITALELE AR TREBUI SA NU FIE PRIVATIZATE .PENSIONARII SUNT SARACI NU POT PLATI ASIGURARI DE SANATATE.