Campanie DSP - „Îngrijiri medicale în condiții de siguranță!”
Pentru creşterea nivelului de informare şi conştientizare cu privire la siguranța pacientului, Direcția de Sănătate Publică Bihor desfășoară o campanie prin intermediul căreia transmite profesioniștilor din domeniul sanitar (medici, asistenți medicali, farmaciști, stomatologi etc) informații cu privire importanța îngrijirilor medicale de calitate și sigure pentru pacient.
Ziua Mondială Pentru Siguranța Pacientului, celebrată pe 17 septembrie, este marcată pentru a facilita dezvoltarea politicilor și practicilor privind siguranța pacienților și pentru a acționa ca o forță majoră pentru îmbunătățirea siguranței pacienților în România.
Sub sloganul: „Intervenții eficiente pentru siguranța pacientului” campania de informare are ca scop conștientizarea profesioniștilor din domeniul furnizării serviciilor de sănătate precum și a pacienților, asupra importanței îngrijirilor medicale de calitate.
Siguranța pacientului poate fi definită ca fiind absența oricărui prejudiciu care poate fi prevenit la un pacient și reducerea riscului efectelor nocive asociate asistenței medicale la un nivel minimal. Costurile financiare și economice cauzate de neglijarea siguranței pacientului reprezintă o povară financiară pentru toate sistemele de sănătate
Practicile nesigure privind medicația și erorile de medicație reprezintă o cauză principală a prejudiciilor evitabile în sistemele de sănătate din întreaga lume. Erorile pot apărea în diferite etape ale procesului de utilizare a medicamentelor.
„Factori de risc care pot influența erorile de medicație sunt: factori asociați cu personalul medical, cu pacienții, cu mediul de lucru, cu medicamentele și cu sistemele informatice computerizate.
Pentru o asistență medicală sigură este necesară implementarea în rândul profesioniștilor a unor practici eficiente pentru siguranța pacientului, precum și implicarea pacientului privind asistența medicală, inclusiv în ceea ce privește tratamentul recomandat”, se afirmă într-un comunicat semnat de directorul executiv al DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.