După cum ne-a obișnuit, jr. Dorel Dulău, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, continuă vizitele profesionale la furnizorii publici de servicii medicale bihoreni. 

Prima acțiune de acest fel, din 2025, a avut loc miercuri, 8 ianuarie, când șeful CAS Bihor s-a deplasat la Beiuș, acolo unde s-a întâlnit cu primarul Gabriel Popa, cei doi vizitând apoi Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici”.
După un traseu care a cuprins ambele staționare ale unității spitalicești beiușene, directorul general Dorel Dulău, edilul Gabriel Popa și Claudiu Lupău, managerul spitalului local, au subliniat importanța unor astfel de activități, care pun față în față factorii responsabili de asigurarea calității actului medical.
Primarul Gabriel Popa a prezentat și problemele abordate cu ocazia vizitei de lucru la Beiuș a șefului CAS Bihor: 
„Avem o bună colaborare cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bihor. Comunicăm în vederea îmbunătățirii calității actului medical. Cu ocazia vizitei de azi a domnului director general Dorel Dulău, ne-am deplasat împreună la ambele staționare ale Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici”. Am prezentat problema secției de îngrijiri paliative, unde intenționăm să solicităm extinderea cu cinci paturi. Am vizitat și noile cabinete medicale, precum cel de oncologie, care răspunde unei necesități evidente în zona Beiușului, deoarece, în condițiile creșterii incidenței bolilor oncologice, afluxul pacienților de acest tip spre Oradea crescuse, ducând la disconfortul sporit al acestora și la aglomerarea specialiștilor de acolo. În aceeași direcție, ne propunem modernizarea blocului operator și extinderea ambulatoriului, investiții pe care le vom cofinanța de la bugetul local și din soldul spitalului”. 
Buna comunicare și colaborarea permanentă cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bihor și cu administrația locală sunt privite de managerul Claudiu Lupău ca veritabile chei ale creșterii calității actului medical prestat în cadrul Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici”:
„În primii ani, a fost importantă resursa umană, pentru că un spital fără medici degeaba are aparatură, degeaba are infrastructură, în trei ani și jumătate, la Beiuș venind 22 de medici noi, dezvoltându-se specialități suplimentare și eficientizându-le pe cele cu rezultate mai slabe. Ca pas următor de dezvoltare, ar trebui să eficientizăm secțiile și compartimentele spitalului în funcție de adresabilitatea reală a zonei și să lucrăm la partea de infrastructură, evident, cu susținerea Primăriei. Pentru mine, care veneam din mediul privat, a fost extrem de important să constat că, la nivelul conducerii unei instituții cum e CAS Bihor, chiar nu am avut o problemă să discut chestiuni pertinente, să participăm la întâlniri comune cu medicii de familie, pentru mine a fost, realmente, un ajutor”. 
Desigur, concluziile primei vizite de lucru la Beiuș din acest an ne-au fost prezentate de Dorel Dulău, directorul general al CAS Bihor, care e explicat încă o dată motivele inițierii acestui tip de activități:
„Vizitele profesionale la furnizorii spitalicești publici și la administrațiile locale ce administrează acest sector fac parte din mecanismul de colaborare interinstituțională pe care Casa Județeană de Asigurări de Sănătate îl are cu celelalte instituții publice din Bihor. Observarea pe teren a informațiilor primite în mod scriptic, prin adrese, face parte din înțelegerea realităților și a modului de desfășurare a serviciilor medicale, în conformitate cu prevederile legale. Pentru că una dintre preocupările CAS Bihor este aceea de a urmări modul în care este garantat accesul asiguraților la serviciile medicale, ne bucură dezvoltarea și diversificarea specialităților medicale oferite de Spitalul Municipal Beiuș pentru pacienții din această zonă. Este un lucru cert că pentru unii asigurați din zonă deplasarea până la Oradea în vederea accesării unui serviciu medical generează disconfort sau este chiar un demers pe care nu și-l permit. Prin urmare, dezvoltarea unui compartiment de primiri urgențe la Beiuș este o oportunitate pentru pacienții beiușeni și din localitățile limitrofe, scurtarea timpilor de acces la astfel de servicii făcând diferența în astfel de cazuri. Pe de altă parte, implicarea administrației publice locale în buna desfășurare a activității unității spitalicești menționate este necesară și deosebit de importantă în vederea asigurării furnizării unor servicii medicale de calitate, care să răspundă solicitărilor și nevoilor asiguraților”.
Convins că prosperitatea generală comportă folosirea judicioasă a banului public, șeful CAS Bihor a profitat de vizita la spitalul din Beiuș pentru a reitera stringența respectării cadrului legal de acordare a concediilor medicale:
„De asemenea, am solicitat conducerii spitalului să reamintească tuturor medicilor din spital prescriptori de concedii medicale că trebuie să respecte cu strictețe condițiile legale de eliberare a acestora”.