Numărul persoanelor din Bihor infectate cu virusul care provoacă Covid-19 s-a dublat aproape, de joi până vineri dimineață, ajungând la 3.671. La nivel național, s-a înregistrat un nou record la numărul de cazuri, nu mai puțin de 2.343 în 24 de ore.

Conform datelor centralizate la nivel județean de Instituția Prefectului Bihor, vineri, 2 octombrie, 225 persoane erau internate și 2.940 de persoane vindecate (cu 104 persoane vindecate în ultimele 24 de ore). În ceea ce privește decesele, Bihorul este pe lista Grupului de Comunicare Strategică dar nu sunt precizate câte decese au avut loc în ultimele 24 de ore.

La nivel național, din 2.471.499 de teste prelucrate (26.011 făcute de joi până vineri dimineața), numărul persoanelor infectate a ajuns la 132.001.

Vineri s-au identificat 2.343 persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 569 persoane au fost reconfirmate pozitiv (13 în județul Bihor).

În spitale, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 7.795, dintre care 571 la Terapie Intensivă. În afară de acestea, alte 10.697 persoane sunt confirmate cu infecție cu noul coronavirus și sunt în izolare la domiciliu, iar 7.452 se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.138 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 28 de persoane.

Până vineri, 4.915 persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au murit, 53 de decese fiind înregistrate în ultimele 24 de ore.

„Deși este un record, ne așteptam la asta dacă luăm în considerare trendul din această săptămână. Ar trebui să vedem până unde merge această creștere zilnică. Dacă va continua, vor trebui puse în funcțiune mai multe scenarii pentru a reveni pe o pantă descendentă. Problema o reprezintă însă numărul mare al pacienților de la Terapie Intensivă și faptul că, în unele județe, sunt ocupate toate paturile de la ATI. Locurile la ATI se eliberează greu, în două săptămâni cel puțin, ceea ce înseamnă că nu avem cum să luăm măsuri rapide pentru a elibera locuri la ATI”, a spus reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, la un post național de televiziune.