În România, mai multe cazuri de gripă
Până acum au fost diagnosticate de către medici, fără confirmarea laboratorului, 174 de cazuri de gripă la nivel naţional. Potrivit Ministerului Sănătăţii Publice, comparativ cu valorile maxime aşteptate, numărul cazurilor de gripă, infecţii acute ale căilor respiratorii şi ale pneumoniilor se situează sub valorile aşteptate.
Dintre cei diagnosticaţi cu gripă de către medic, aproximativ 70% au fost internaţi, dintre cele 61.468 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii, un procentaj de 5% a necesitat internare, iar din totalul de 20.314 cazuri de pneumonii, 20% au ajuns în spitale. În ceea ce priveşte raportările laboratorului Institutului Cantacuzino, au fost confirmate 172 de cazuri de gripă, dintr-un total de 456 de astfel de probe, 118 probe mai fiind încă în lucru. Cele mai multe confirmări au apărut în judeţele Iaşi, Constanţa, Cluj şi în municipiul Bucureşti. Vaccinul antigripal conţine aproape toate tulpinile de virus gripal, acesta fiind, aşadar, cea mai bună modalitate de prevenire a gripei, drept pentru care populaţia este sfătuită în continuare să se vaccineze. 95% dintre cei care au fost confirmaţi cu gripă nu s-au vaccinat antigripal în acest sezon, 70% dintre ele fiind înregistrate la persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani.
Până acum, în România se înregistrează o intensitate medie a circulaţiei de virusuri gripale, cu o activitate regională în Moldova şi focare regionale în judeţele Argeş, Bihor, Cluj, Galaţi, Ilfov, Mehedinţi, Sălaj, Teleorman şi Timiş. Aceasta indcă o posibilă deplasare a activităţii gripale spre zonele de centru şi de sud-vest ale ţării, în perioada următoare, fiind aşteptată o creştere a numărului de infecţii respiratorii.
Ministerul Sănătăţii Publice va continua campania de vaccinare antigripală gratuită a populaţiei cu risc de îmbolnăvire, până acum fiind vaccinate 3,2 milioane de persoane, respectiv peste 95% din persoanele la risc. Este pentru prima dată când în România sunt respectate recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la acest procent. În această campanie, care viza vaccinarea antigripală a 20% din populaţia ţării, s-a vaccinat 90% din personalul medical şi 50% dintre persoanele cu vârsta peste 65 de ani.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.