Punte de legătură între medici şi pacienţi - Orădenii au învăţat cum să-şi protejeze inima
Iniţiativă lăudabilă a Asociaţiei Pacienţilor cu Aritmii, care a pus la aceeaşi masă medici specialişti şi persoane care se confruntă sau s-ar putea confrunta cu aritmii, în dorinţa de a găsi un teren comun, propice dezbaterii. La conferinţă au participat medicii Adrian Buzea, Carmen Pantiş, Maria Mihaela Szerac, Anamaria Jurcău şi Mircea Ioachim Popescu.
„La Oradea am avut parte de o primire plăcută şi mă bucur să văd că lumea este din ce în ce mai interesată de acest tip de dezbatere. Întâlnirea se vrea a fi un fel de punte de legătură între medici şi pacienţi, una la care toate întrebările să îşi găsească răspuns" a spus Adrian Buzea, medic la Spitalul Colentina din Bucureşti.
Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, Carmen Pantiş a vorbit şi ea despre relaţia cu pacienţii, punctând şi îmbunătăţirea aparaturii spitalelor din judeţ.
„Este primul eveniment dedicat exclusiv pacienţilor cu aritmii şi mă bucur să văd că lumea este interesată de el. Trebuie să ştiţi că, în prezent, Oradea are dotări de excepţie, comparativ cu 2010, în ceea ce priveşte bolile cardiovasculare şi pacienţii cu aritmii pot face progrese importante. Statisticile arată că una din patru persoane care au depăşit 40 de ani au cel puţin un episod de fibrilaţie atrială. Doar 10% dintre aceşti pacienţi sunt trataţi corect iar principala cauză o reprezintă lipsa de comunicare sau comunicarea deficitară între medic şi pacient. De aceea, această conferinţă, are o mare importanţă", a spus dr. Carmen Pantiş.
Pe parcursul a aproape trei ore, orădenii au aflat cum funcționează inima, de la dr. Adrian Buzea, ce sunt palpitațiile și cum influențează ele sănătatea, de la prof. univ. dr. Mircea Ioachim Popescu, cum se ajunge la accident vascular cerebral dacă fibrilația atrială nu este tratată, de la dr. Anamaria Jurcău, legătura dintre diabet și bolile de inimă, de la conf. univ. dr. Mihaela Popoviciu, ce poate face medicul de familie pentru pacientul cu fibrilație atrială, de la Dr. Dorina Popa, cât se plăteşte pentru un medicament și de ce, de la farmacista Adriana Florea şi ce să facă pentru a evita accidentul vascular cerebral în fibrilația atrială, cu dr. Adrian Buzea.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.