Secţia de neurologie şi psihiatrie a Spitalului Municipal - Ambulator de recuperare dotat cu aparatură modernă
Viceprimarul municipiului Oradea, Biro Rozalia, împreună cu dr. Ovidiu Laurean Pop, managerul Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu", au inaugurat ieri ambulatoriul de recuperare din incinta Secţiei de neurologie şi psihiatrie, fostul Spital nr. 6, de pe strada L. Pasteur nr. 26. Clădirea ambulatoriului a fost reabilitată de către municipalitate, valoarea totală a lucrărilor fiind de 890.829 lei.
Dotarea ambulatoriului cu mobilier şi aparatură medicală pentru electroterapie s-a realizat din venituri proprii ale Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu", în valoare de 100.000 lei. „În urma achiziţionării aparaturii moderne, vom putea trata mai eficient pacienţii care au suferit accidente vascular-cerebrale, bolnavii de reumatism, artroză, spondiloză şi inflamaţii. Totodată, vom putea efectua terapii post-traumatice, ligamentare, tulburări de statică vertebrală la copii, pe baza unei trimiteri de la medicul de familie sau medicul specialist, în mod gratuit, 10 zile de tratamente fiind finanţate de Casa de Asigurări. Sub supravegherea kinetoterapeuţilor, pacienţii pot face gimnastică medicală şi kinetoterapie în cele mai bune condiţii medicale şi de igienă", a declarat dr. Aurelia Mangra, şef laborator RMB. „Aparatura de 30 de ani folosită până acum în ambulator nu permitea efectuarea unui număr mare de tratamente, în urma modernizării, se poate observa o creştere semnificativă a numărului de pacienţi trataţi în instituţia noastră", a spus Ovidiu Laurean Pop.
Pentru efectuarea acestor tratamente, conducerea Spitalului Municipal orădean a obţinut de la CAS Bihor fonduri de aproximativ 40.000 lei lunar.
pe cand si un laborator de testari genetice, plus un site propriu pt. programari online cu incadrare generala in diagnostic, la fel ca la clinicile respectabile?
Mi-am luat licenţa de stat în Psihiatrie cu nota 9 (nouă), cu peste cincizeci de ani în urmă, la Cluj. Comisia examenului de stat nu a îndrăznit să-mi dea nota meritată, stabilită de conducătorul ştiinţific (prof, dr. Eduard Pamfil) pentru că acesta fusese deportat în Bărăgan. Fără far călăuzitor, nu mai puteam practica Psihiatria... Aflu, însă - din articolul de mai sus - că în ultima jumătate şi mai bine de veac, specialitatea s-a îmbogăţit cu multă aparatură performantă în domeniu. Mă bucur tare mult! ! ! Înseamnă că orădenii îşi vor putea diagnostica cu mare precizie politicienii locali. Că pe cei în funcţie pe plan naţional, i-au depistat cel mai performant diagnostician român al tuturor timpurilor: POPORUL