Serviciul de ambulanţă din Aleşd se mută în casă nouă
Noua clădire în care va funcţiona Substaţia de ambulanţă din oraşul Aleşd a fost inaugurată ieri, în prezenţa prefectului Ilie Bolojan, primarului Zeno Ţipţer, directorului Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dr. Tiberiu Bondar, precum şi a unora dintre primarii din zona Aleşd. Reabilitarea clădirii şi construcţia garajelor pentru cele nouă ambulanţe au costat 530.000 lei, bani proveniţi de la Ministerul Sănătăţii. Clădirea care adăpostea vechiul sediu va fi dărâmată, în locul său urmând să fie construită o nouă aripă a Spitalului Aleşd.
42 de angajaţi şi nouă ambulanţe
Substaţia de Ambulanţă Aleşd se va muta în noua clădire, situată în spatele Serviciului local de pompieri, abia peste câteva săptămâni, când vor fi mobilate încăperile. Investiţia era necesară, în condiţiile în care, până acum, Serviciul de ambulanţă funcţiona într-o clădire din curtea Spitalului Aleşd aflată într-o stare deplorabilă. Dr. Tiberiu Bondar susţine că Prefectura Bihor i-a sprijinit pentru obţinerea hotărârii de Guvern prin care Serviciul de ambulanţă a primit terenul şi clădirea din spatele secţiei locale a Inspectoratului de Urgenţă. Coordonatorul subsecţiei, dr. Dorina Bocşe, a precizat că Serviciul de ambulanţă Aleşd are 42 de angajaţi (cinci medici, 14 asistenţi, 18 ambulanţieri, patru operatori şi un mecanic auto) şi nouă ambulanţe, în stare de funcţionare. Lucrările pentru construcţia celor nouă garaje şi pentru reabilitarea clădirii au început în toamna anului trecut. Pe lângă substaţia de la Aleşd, va fi deschis un nou serviciu la Bratca, după ce Primăria şi Consiliul local vor pune la dispoziţie clădirea în care acesta ar urma să funcţioneze. Aici vor lucra 10 persoane, cinci medici şi cinci ambulanţieri.
Peste 600.000 lei pentru reabilitarea Spitalului şi Ambulatoriului din Aleşd
Tot anul trecut au fost efectuate şi lucrările de reabilitare la clădirea Spitalului Aleşd şi la Ambulatoriul din localitate. Investiţia, venită de la bugetul local, s-a ridicat la 693.615 lei şi a vizat reabilitarea faţadei şi a acoperişului, înlocuirea geamurilor, dotarea cu aparatură medicală şi cu o autoutilitară Dacia Pickup, toate pentru Spitalul Aleşd, precum şi introducerea încălzirii centrale şi înlocuirea geamurilor la clădirea Policlinicii Aleşd, unde funcţionează şi Ambulatoriul. Pentru acest an, sunt prevăzute lucrări pentru introducerea încălzirii centrale la Spitalul Aleşd şi reabilitarea faţadei clădirii Ambulatoriului. Cele două lucrări se ridică la câte 150.000 lei. De asemenea, se aşteaptă aprobare din partea Ministerului Sănătăţii pentru dărâmarea clădirii unde a funcţionat Serviciul de Ambulanţă, precum şi a fondurilor pentru construcţia noii clădiri care va adăposti două din secţiile Spitalului. "Reparaţiile interioare le vom face din surse proprii, atât din încasări, cât şi din contractul încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Anul acesta am reuşit să încheiem un contract mulţumitor, deoarece a crescut numărul medicilor. Acum avem 10 medici, câte doi la interne, chirurgie, pediatrie şi ginecologie, dar avem şi medic radiolog, şi medic la Ambulatoriu. Spitalul are 70 de paturi, alte 50 fiind la fostul Spital TBC. Pentru medic diabetolog vom organiza concurs în luna februarie. Doi medici s-au arătat interesaţi să vină la Aleşd. Deja am amenajat cabinetul", a declarat managerul Spitalului Aleşd, Ioan Todoca. Acesta a precizat că toţi medicii care au acceptat să profeseze în Aleşd au primit locuinţe de serviciu, constând în apartamente du două camere. "Patru apartamente aparţin Spitalului, iar Primăria ne-a mai închiriat alte două apartamente", a adăugat managerul Spitalului din Aleşd.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.