Un prim sfat oferit de către nutriţionişti este să consumaţi mâncare pregătită chiar de voi, inclusiv la birou. Apoi, înlocuiţi pâinea albă cu cea integrală.

Ca micul dejun să fie sănătos este recomandat să cumpăraţi un iaurt simplu la care să adăugaţi dumneavoastră fructele. Un ou fiert, un pahar de lapte cu puţină grăsime şi o felie de pâine (nu albă) reprezintă o altă variantă pentru masa de dimineaţă. Recomandat este să consumaţi cel mult două felii de pâine la o masă. Ciorbele, salatele, preparatele fără sos se pot consuma fără pâine. Totodată, renunţaţi să mai ronţăiţi biscuiţi, covrigei sau sticsuri la birou. La gustările dintre mese principale consumaţi un fruct. În felul acesta vă asiguraţi vitaminizarea organismului şi reduceti substantial aportul de calorii şi toxine din alimentaţia voastră. Un alt sfat este să renunţaţi la prăjeli. Alegeţi preparate din carne la cuptor, pe gratar, preparate din peste (neprăjit), ciorbe, salate, sosuri. Specialiştii ne îndrumă să consumăm mai puţine grăsimi şi sare, să înlocuim băuturile îndulcite cu apă şi să încercăm să mâncaţi mai multe fructe şi legume proaspete. Mai mult, este recomandat să se evite porţiile de mâncare foarte mari. Cea mai importantă masă a zilei, micul dejun, trebuie să conţină fibre şi proteine. Omleta, de preferat doar din albuşuri de ou, reprezintă un mic dejun ales de foarte multă lume. Puteţi mânca şi o felie de pâine de graham, nu de pâine albă.